vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Șofer de 73 de ani, beat, a refuzat și etilotestul și recoltarea

Doi bărbați s-au ales cu dosare penale după ce au consumat alcool și s-au urcat la volan. Primul șofer este din localitatea Băbeni și pe lângă faptul că era băut, nici nu deținea permis de conducere valabil.

„La data de 15 martie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii oraşului Băbeni au depistat în trafic, un bărbat din localitate, în timp ce conducea un autotrusim, pe DJ 677, în orașul Băbeni, sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a concentrației alcoolice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, din verificările efectuate a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere valabil.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, potrivit IPJ Vâlcea.

Al doilea bărbat băut a fost depistat la Oteșani, județul Vâlcea. Șoferul, un bărbat de 73 de ani din București a refuzat etilotestul, dar și recoltarea. S-a ales, în schimb, cu dosar penal. 

„Polițiști din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Măldărești au identificat în cursul zilei de ieri, o persoană de sex masculin, în vârstă de 73 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autovehicul  pe DN65 C, în localitatea Oteșani, județul Vâlcea, sub influența alcoolului.

Întrucăt acesta emana halenă alcoolică, i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest,  însă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în organism.

În acest sens, pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au spus oamenii legii.

Politica