joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAT Craiova scumpește biletele

RAT Craiova vrea să mărească prețul biletelor. Majorarea tarifului pentru achiziționarea unui tichet pentru autobuz sau tramvai nu va fi copleșitoare. Aceasta va fi de 50 de bani. Dacă propunerea va trece de votul consilierilor locali, miercuri, un bilet va costa 3 lei, faţă de 2,5 lei cât este acum. Același preț ar urma să îl plătească și turiștii care vor să viziteze orașul, până când vor fi achiziționate cele 5 autobuze speciale pentru ei. Detalii AICI.

În mod normal, craiovenii ar fi trebuit să plătească 9 lei pentru un bilet de autobuz, după cum a explicat primarul orașului, într-o ședință a Consiliului Local. Totuși, prețul este, în prezent, 2,5 lei, pentru că autoritățile locale oferă subvenții în acest sens.

O să vedeţi anul viitor câte subvenţii plăteşte Primăria Craiova. Spre exemplu, biletul de autobuz este, în realitate, 9 lei, dar cetăţenii plătesc doar 2,5 lei. Deci, restul este subvenţie care vine de la bugetul local”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și controlorii vor schimba tariful. Suprataxa, adică biletul care se plăteşte de cei care sunt prinși călătorind fără tichet sau abonament, va fi de 50 de lei, în loc de 45 de lei.

RAT Craiova le-a arătat consilierilor locali, în proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii pe anul 2023, faptul că a realizat, la finele anului 2022, un profit de 1.491.000 lei. Pentru 2023, obiectivele sunt și mai îndrăznețe.

Politica