miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

RAT Craiova cere bani pentru 5 autobuze turistice

Bugetul de venituri şi cheltuieli al R.A.T. SRL Craiova, pe anul 2023, va fi pe masa consilierilor locali din Bănie. Aceștia vor decide, miercuri, dacă regia subordonată Primăriei merită și are nevoie de banii pe care îi cere.

RAT Craiova propune pentru anul 2023 cheltuieli totale în sumă de 97.437.000 de lei, din care: 97.237.000 de lei cheltuieli de exploatare şi 200.000de lei cheltuieli financiare. Sunt planuri destul de îndrăznețe pentru anul acesta. Cum primarul orașului s-a lăudat cu o grămadă de turiști, iarna trecută, iar craiovenii s-au plâns de aglomerație, RAT propune achiziționarea a 5 autobuze turistice. Acesta ar costa 1.000.000 de lei, nu ar ajuta prea mult la eliberarea traficului, dar nici nu au drept scop precis acest lucru.

Pentru asigurarea activității turistice către zonele reper ale municipiului Craiova sunt necesare mijloace de transport care sa confere un climat prietenos, o vizibilitate maxima, pentru a fi în măsură ca turiștii să surprindă maximul obiectivelor vizitate. În acest sens exista mijloace de transport cu capacitate de cca 20-25 locuri cu habitaclu descis ce pot asigura scopul prezentat. Pentru realizarea investiției propuse de 5 mijloace de transport estimam un cost total de 1.000.000 lei”, se menționează în nota de fundament. Între timp, până să se hotărască și consilierii locali dacă vor autobuze turistice, craiovenii încă circulă cu unele autobuze ruginite, neîncăpătoare, murdare și, cel mai probabil, nesigure.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă cele 5 autobuze pentru turiști vor fi achiziționate, rămâne de văzut dacă ele vor fi puse în funcțiune doar când în Craiova sunt organizate evenimente. Totodată, este important și aspectul legat de felul în care vor fi păstrate acestea, dacă cetățenii se vor putea folosi de ele, când în oraș nu sunt turiști. În același timp, dacă vor fi puse zilnic la dispoziția turiștilor, autobuzele vor avea nevoie de șoferi și nu este exclus ca aceștia să stea degeaba, zile în șir sau să plimbe autobuzele prin oraș, pentru doi sau trei turiști. Costurile combustibilului nu sunt cele mai mici, mai ales la astfel de autovehicule. Nici prețul unui bilet de călătorie pentru un turist nu poate fi unul gigantic, dacă autoritățile locale își doresc să mai aibă parte de ei.

Iată toate achizițiile și investițiile pe care RAT Craiova le propune pentru anul 2023:

Pentru anul 2023, R.A.T SRL a prevăzut cheltuieli cu personalul în sumă de 63.765.000 lei, după cum urmează:

  • cheltuieli cu salariile în sumă de 53.991,00 mii lei;
  • cheltuieli aferente contract de mandat în sumă de 200,00 mii lei;
  • cheltuieli fonduri speciale în sumă de 1.164,00 mii lei;
  • cheltuieli cu contribuţia asiguratorie de muncă în sumă de 1.220,00 mii lei;
  • -cheltuieli sociale în sumă de 1.432,00 mii lei;
  • -cheltuieli cu tichetele de masă în sumă de 5.758,00 mii lei.

Politica