miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Harry și Meghan au rămas fără reşedinţă în Marea Britanie

Prințul Harry şi soția sa Meghan Markle au rămas fără domiciliul din Marea Britanie după ce regele Charles al III-lea a retras cuplului plecat în Statele Unite dreptul de a folosi Frogmore Cottage, reşedinţa britanică, relatează AFP.

Potrivit ziarelor The Sun şi The Telegraph, Palatul Buckingham a trimis „un aviz de evacuare” cuplului care, după plecarea din Marea Britanie în 2020, a lansat atacuri contra monarhiei.

Frogmore Cottage, o reşedinţă cu 5 dormitoare lângă Castelul Windsor din vestul Londrei, le-a fost dăruită ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elisabeta a II-a în 2018 drept cadou de nuntă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrările de renovare realizate de cuplu, în valoare de peste 2 milioane de euro, au şocat opinia publică, iar prinţul Harry a fost nevoit să înapoieze suma coroanei britanice după mutarea sa, alături de Meghan Markle, în Statele Unite.

Potrivit The Sun, citat de AFP și Agerpres, regele Charles nu le-ar fi propus lui Harry şi Meghan o nouă reşedinţă, privându-i astfel de orice locuinţă regală în timpul rarelor lor călătorii în Regatul Unit. Decizia riscă să agraveze tensiunile din rândul casei regale britanice, în condiţiile în care cuplul contestă deja în justiţie retragerea protecţiei lor speciale asigurate de poliţie.

Regele Charles i-ar fi cerut prinţului Andrew să se mute la Frogmore Cottage pentru a reduce cheltuielile stilului de viaţă al fratelui său mai mic, care locuieşte în prezent la Royal Lodge, o luxoasă proprietate din Windsor.

Foto: Facebook

Politica