Vâlcea. Tânăr reţinut după ce şi-a bătut bunica

UPDATE/ Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție, violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice. La data de 3 februarie 2023, instanța de judecată a dispus față de tânărul în cauză, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Un tânăr de 25 de ani a fost reținut de polițiștii din Vâlcea după ce și-a bătut bunica, în repetate rânduri, cu o bâtă în zona brațelor și antebrațelor.

 ”La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 17:39, Poliția orașului Călimănești a fost sesizată, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 68 de ani, ar fi fost agresată fizic de către nepotul său.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției orașului Călimănești, care au stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, prin aceea că, un tânăr de 25 de ani, pe fondul consumului de alcool ar fi lovit-o pe bunica sa, în repetate rânduri, cu o bâtă în zona brațelor și antebrațelor”, se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.

De asemenea, tânărul i-ar fi adresat și amenințări cu moartea, iar în momentul în care mai mulți vecini au intervenit pentru ca acesta să înceteze acțiunile violente, a manifestat un comportament agresiv, verbal, la adresa acestora.

În acest sens a fost emis ordin de protecție provizoriu față de persoana vătămată.

”Totodată, la aceeași dată, în jurul orei 20:40, polițiștii orașului Călimănești au fost din nou sesizați cu privire la faptul că, numitul în cauză ar fi mers la domiciliul femeii, din comuna Berislăvești, județul Vâlcea, unde ar fi încercat să pătrundă în locuință, încălcând astfel și măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu emis împotriva acestuia”, se mai arată în comunicat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție, violența în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind continuate cercetările în vederea documentării activității infracționale și dispunerii de măsuri legale.

În urma probatoriului administrat, la data de 2 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, pe numele bărbatului, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, urmând ca, astăzi, să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Populare

Recomandări

Polițiștii mehedințeni au acționat la verificarea transporturilor de marfă

Polițiștii mehedințeni au acționat pe linia siguranței rutiere, cu...

Gorj. Universitatea „Constantin Brâncuși” dotează laboratorul de kinetoterapie

Universitatea „Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu, dotează laboratorul de...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 27.03 – 02.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...