Cometa verde, vizibilă în această noapte

Obiectul ceresc înghețat va trece cel mai aproape de Pământ între 1 și 2 februarie, la aproximativ 44 de milioane de kilometri distanță. Chiar și în faza cea mai apropiată de Pământ, cometa se va afla la o distanță de peste 100 de ori mai mare față de distanța Lunii de Pământ, conform EarthSky, citat de CNN.

Pe măsură ce cometa se apropie de Pământ, ea va putea fi observată ca o pată verde slabă în apropierea stelei strălucitoare Polaris, numită și Steaua Nordului.

Cometele reflectă diferite culori ale luminii datorită pozițiilor lor pe orbită și compozițiilor chimice. Astronomul Adrian Șonka, de la  Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București explică printr-o fotografie, postată pe facebook, cum poate fi observată cometa de pe teritoriul României. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În această noapte, obiectul ceresc se va afla la cea mai mică distanță de Pământ.

Pentru cei din emisfera nordică, după miezul nopții va fi intervalul cel mai potrivit pentru observarea cometei. Obiectul spațial va fi mai greu de văzut pentru cei din emisfera sudică.

În funcție de luminozitatea sa, C/2022 E3 (ZTF) poate fi vizibilă și cu ochiul liber pe cerul nopții, dar cu un binoclu sau un telescop vor face cometa mai ușor de observat, scrie digi24.ro

Cometa verde, descoperită pe data de 2 martie 2022 va trece pe lângă Pământ pentru prima dată în 50.000 de ani. Practic, a fost vizibilă ultima dată în timpul epocii de piatră.

Cometa se poate distinge de stele prin coama sa de praf și particule care o înconjoară. După ce va trece pe lângă Pământ, cometa se va apropia de Marte pe 10 februarie, potrivit EarthSky.

Dacă norii sau vremea nefavorabilă împiedică observarea cerului, The Virtual Telescope Project va transmite în direct trecerea cometei pe cerul de deasupra Romei.

Populare

Recomandări

ANM: Vreme caldă şi temperaturi peste mediile perioadei, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor...

Obligată să se prostitueze, înjunghiată de iubit

Un pușcăriaș din Filiași a înjunghiat și obligat să...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter în apropiere de Târgu Jiu

Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat că un...

Mehedinți. Beat și fără permis, la volan

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Rogova au depistat...