vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Mâncare ținută lângă vasul de toaletă și apă pentru clienți infestată cu E-coli

Nereguli grave au fost descoperite de către comisarii de la Protecția Consumatorilor în două unități de cazare din Gorj.

La o pensiune din Rânca, una dintre cele mai căutate stațiuni pentru schi în acest sezon, comisarii au găsit alimente depozitate în apropierea vasului de toaletă.

În plus, un mare hotel din Târgu Jiu își punea în pericol clienții din cauza apei din piscină care era infestată cu Ecoli, susține seful ANPC, Horia Constantinescu.  Ambele unităţi au fost închise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șeful asociației cabanierilor din Rânca admite că în pensiunea pe care o administrează au fost găsite alimente depozitate necorespunzător. Dar, spune el, spaţiile respective, sunt folosite de angajații care nu pot face naveta. În bucătăria restaurantului însă, susține bărbatul, nu ar fi probleme.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au închis unitatea. Sancţiunile au fost contestate însă în instanţă, iar administratorul vrea să ceară şi daune.

„Mă ține de pe 4 ianuarie nefuncționând, cu atâtea cărți de muncă, plătit facturi și așa mai departe”, a spus Constantin Pănescu, administrator unitate cazare, potrivit stirileprotv.ro

„O voi lua și ca dovadă la proces, e filmată în fiecare zi aici cu data de 5, de 6, 7, e câte o fotografie cu dată cu tot”, a mai spus administratorul.

Reprezentanții ANPC spun însă că măsurile luate sunt justificate.

„Probabil din lipsă de spațiu, alimentele erau depozitate în zona de WC, în imediata vecinatate a vasului de WC. Nu avea verificat metrologic cântarul. Erau neigienizate zonele de depozitare a alimentelor”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Un alt control a fost făcut la un hotel din Târgu Jiu. Și acolo inspectorii au găsit nereguli, așa ca au închis unitatea de cazare.

„Nu respecta măsura din ceea ce știm noi. Apa prezentă în piscină sau la dispoziția turistilor consumatorilor, provenea dintr-un put infestat cu E-coli. Am sesizat pe fals, vom sesiza și pe punerea în pericol a sănătății publice cu bună știință”, a adăugat președintele ANPC.

Reprezentanții hotelului nu au dorit să comenteze situația, menționând doar că au contestat în instanță decizia celor de la Protecția Consumatorilor.

Foto: arhivă

Politica