sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Spitalul Schitu-Greci, dotat de CJ cu pompe de căldură

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, un proiect de hotărâre pentru implementarea pompelor de încălzire în sistem alternativ, la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 3.834.157, 04 lei, TVA inclusă.

Potrivit gazetanoua.ro, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat că se intenţionează înlocuirea centralelor termice electrice care se află la fiecare dintre pavilioanele unităţii medicale din Schitu-Greci.

„Spitalul Schitu-Greci este un spital pavilionar şi atunci fiecare pavilion are propria centrală. În momentul de faţă, soluţia aleasă încă din trecut acolo a fost pentru centrale pe curent electric. Odată cu creşterea preţurilor la energie, costurile sunt foarte mari. Încercăm ca, în această vară, să implementăm cât putem din acest proiect, să începem să schimbăm pavilion cu pavilion, să punem pompe de căldură”, a declarat Marius Oprescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, forul judeţean va iniţia un alt proiect pentru instalarea de panouri solare la Spitalul Schitu-Greci, astfel încât să asigure independenţă energetică. Investiţiile în pompele de căldura ar trenui să reducă simţitor factura la energia electrică.

„În acelaşi timp, avem în vedere un proiect pentru a dota spitalul cu panouri solare, astfel încât o parte din curentul electric pentru aceste pompe de căldură să fie produs de către spital, din sursă proprie. O pompă de căldură consumă o treime din ce consumă o centrală pe curent electric. Aceasta este situaţia, conform indicatorilor tehnici ai pompelor de căldură şi din ce am vorbit cu specialiştii. Noi sperăm să reducem facturile şi o dată cu montarea panourilor solare. Cu siguranţă, în maximum doi ani, se vor autogospodări din ceea ce produc cu panouri solare. O pompă de căldură consumă o treime din ce consumă o centrală pe curent electric. Aceasta este situaţia, conform indicatorilor tehnici ai pompelor de căldură şi din ce am vorbit cu specialiştii. Noi sperăm să reducem facturile şi o dată cu montarea panourilor solare. Cu siguranţă, în maximum doi ani, se vor autogospodări din ceea ce produc cu panouri solare”, a adăugat preşedintele CJ Olt.

 

Politica