vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acțiunile pompierilor mehedințeni în minivacanță

În minivacanța prilejuită de sărbătorirea Micii Uniri, peste 70 de pompieri mehedințeni au fost zilnic la datorie pentru a răspunde prompt tuturor solicitărilor venite din partea cetățenilor, atât în domeniul situațiilor de urgență, cât și în acordarea primului ajutor calificat.

Pentru eficientizarea timpului de răspuns, pompierii militari au dispus de peste 45 de mijloace tehnice, fiind în măsură să asigure gestionarea optimă a situațiilor de urgență apărute, în vederea limitării pagubelor materiale și salvării de vieți.

Având în vedere că, în perioada respectivă, tot mai multe persoane și-au petrecut zilele libere în unități turistice, pentru asigurarea unui climat de siguranţă, pompierii au reamintit necesitatea respectării câtorva reguli și măsuri simple, astfel încât clipele de relaxare să nu fie umbrite de evenimente nedorite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Înainte de a porni la drum, cetățenii trebuie să se informeze dacă pe traseul ales sunt drumuri blocate. Aceștia trebuie să se asigure că autovehiculele sunt echipate pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.), dispun de suficient carburant, iar mijloacele de încălzire funcționează eficient.

În situația manifestării vântului puternic, cetățenii sunt sfătuiți să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. Pentru siguranța lor, să evite pornirea la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică.

La sosirea în spațiile de cazare, le recomandăm turiștilor să studieze planul de evacuare, afișat pe partea interioară a ușii de intrare, pentru a identifica, cu ușurință, căile de evacuare în situații de urgență. În cazul în care există căi de evacuare blocate, persoanele cazate trebuie să informeze personalul de la recepţie.

Atragem atenția că în spaţiile închise, fumatul este interzis, fiind permis numai în zonele special amenajate. Reamintim cetățenilor că, până în această noapte, la ora 02:00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează cantități importante de precipitații și intensificări ale vântului.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale”, transmite ISU Mehedinți.

Politica