vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adriana Ungureanu propune un nou traseu RAT, prin Bariera Vâlcii

Deputatul Nicolae Giugea – președintele PNL Craiova și consilierii municipali Adriana Ungureanu, Teodor Sas și Romeo Voicinovschi au susținut, joi, o conferință de presă, la sediul PNL Dolj. Adriana Ungureanu a anunțat faptul că va propune un nou traseu RAT, prin cartierul Bariera Vâlcii. Acest lucru i-ar ajuta pe craiovenii care locuiesc în acea zonă să se deplaseze mai ușor în oraș, fără să mai fie nevoiți să meargă pe joc, să folosească mașinile persoanele sau să dea banii pe taxi.

Propunem un nou traseu RAT, prin Bariera Vâlcii și strada Toamnei, Teilor și Centura de Nord, deoarece există un singur traseu către gară și se oprește acolo. Propunem un traseu către spital, către parc, pentru a descongestiona și traficul îngreunat de multe mașini personale cu care trebuie să se ducă la serviciu, la parc sau în zonele în care au nevoie, deoarece nu există absolut niciun traseu”, a spus Adrian Ungureanu.

Liderul PNL Craiova, Nicolae Giugea, a ținut să reia subiectul legat de reabilitarea Colegiului Carol, dar și să discute, în mare parte, despre trecut și despre ce a făcut sau ce nu a făcut administrația PSD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă garantează faptul că nu mai pleacă nimeni de la PNL, cu referire la ultimele evenimente considerate „trădări” printre liberali, Nicolae Giugea a preferat să glumească, evitând să dea un răspuns serios ca și lider local al partidului: „Ați auzit că ar avea PSD-ul porțile deschise. Dacă mă cheamă pe mine la PSD, atunci mă mai mai gândesc, să vină aici să spună. Să vină să îmi spună mie”, a declarat deputatul, care crede că e prea devreme să vorbească despre o posibilă candidatură la conducerea orașului: „Candidatul la Primărie al organizației PNL Dolj va fi cel care iese cel mai bine în sondaje. Nu e nimeni desemnat deja”, a mai spus Giugea.

Situația Pasajului Gârlești a fost un alt subiect abordat. Atât Adriana Ungureanu cât și Teodor Sas au precizat că proiectul este mult întârziat și că banii necesari acestei investiții au fost din nou retrași: Sunt mii de case de la periferia orașului care, în acte, sunt anexe de exploatație agricolă. Acestor oameni care locuiesc pe străzi neasfaltate, fără canalizare, anul trecut, printr-o decizie aberantă, li s-a crescut impozitul cu peste 300%, de la 0,4% din valoarea clădirii la 1,3%, a spus consilierul local, Teodor Sas.

Consilierul liberal a precizat că grupul de consilieri municipali PNL va depune un amendament la proiectul de buget pentru scăderea acestui impozit la 0,5%.

Consilierul local PNL a cerut public Primăriei să prezinte strategia de dezvoltare a orașului, având în vedere că se apropie noul exercițiu financiar 2021-2027 și Craiova ar trebui să aibă deja gata portofoliul de proiecte: De doi ani de zile cerem în Consiliul Local Craiova să ne fie prezentată această strategie, dar nimeni nu spune nimic a amintit Teodor Sas.

Politica