Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, cu 308 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și o abținere.

Anterior, Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au avizat favorabil, luni, în unanimitate, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit, scrie digi24.ro

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice. 

Potrivit referatului DNA în baza căruia a fost arestat, Bădălău își dezvoltase „un adevărat mod de operare” în ceea ce privește obținerea de contracte pentru firmele controlate de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman. 

Niculae Bădălău se folosea de funcția sa de vicepreședinte al Curții de Conturi și îi amenința cu controale pe cei care nu acceptau cedarea lucrărilor către firmele indicate de el. „…și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României.

De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”, se arată în referatul procurorilor. 

În schimb, magistraţii au decis ca o complice a lui Bădălău să fie plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Populare

Recomandări

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...