Și-a bătut tatăl și l-a amenințat cu moartea

Un bărbat din comuna Stoina a sunat la Poliție și a spus că are un conflict cu fiul său. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, s-a certat cu fiul său, ajungându-se la violență și chiar la amenințări cu moartea.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu fiul său, fiind agresat fizic de acesta. Mai mult decât atât, fiul l-a amenințat cu moartea, generându-i o stare de temere. Polițiștii au întocmit formulat de evaluare a riscului, stabilind că există risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile față de fiu Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare”, conform IPJ Gorj.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

„Reamintim că polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică, după analizarea situației de fapt pe baza unui formular de evaluare a riscului, pot emite un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile. Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni”, spun polițiștii.

Populare

Recomandări

Programul Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor

Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru...

Arestată pentru că nu și-a plătit factura la gunoi. Care era prejudiciul

Poliția a arestat o femeie de 82 de ani...

Numărul jandarmilor a fost suplimentat la Rânca, Runcu și Tismana

Jandarmii montani din Rânca, Runcu și Tismana au fost...

Paula Seling va fi imaginea Hotelului de Gheață de la Bâlea

Realizatorii Hotelului de Gheață de la Bâlea anunță că...