sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Și-a bătut tatăl și l-a amenințat cu moartea

Un bărbat din comuna Stoina a sunat la Poliție și a spus că are un conflict cu fiul său. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, s-a certat cu fiul său, ajungându-se la violență și chiar la amenințări cu moartea.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că apelantul, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul consumului de alcool, a avut un conflict spontan cu fiul său, fiind agresat fizic de acesta. Mai mult decât atât, fiul l-a amenințat cu moartea, generându-i o stare de temere. Polițiștii au întocmit formulat de evaluare a riscului, stabilind că există risc iminent, fiind emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile față de fiu Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare”, conform IPJ Gorj.

Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică sau libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Reamintim că polițiștii care intervin la cazuri de violență domestică, după analizarea situației de fapt pe baza unui formular de evaluare a riscului, pot emite un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile. Siguranța în familie și prevenirea violenței domestice reprezintă o prioritate pentru polițiștii gorjeni”, spun polițiștii.

Politica