Olt. Peste 6000 de permise de conducere expiră

La nivelul județului Olt, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 6.000 de permise de conducere, dintre acestea, peste 4000 de documente doar în luna ianuarie 2023.

Preschimbarea permiselor de conducere se face înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

efectuarea programărilor; achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.)

Pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).

Prezentarea la sediu conform programării.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

”După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal,  de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Olt reamintește faptul că, permisele de conducere se pot preschimba și la sediul secundar din mun. Caracal, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09.00 – 15.00.” transmite Prefectura Olt.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 30.01 – 05.02.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Încă un an, încă o jumătate de milion pentru Catedrala din Craiovița Nouă

Mitropolia Olteniei primește și în acest an bani pentru...