vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investitorii din Oradea sunt interesați să deschidă fabrici noi la Târgu-Jiu

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a fost prezent, săptămâna trecută, la Târgu-Jiu. Fostul primar din Oradea a purtat o serie de discuții cu primarul Marcel Romanescu. Printre altele, cei doi au vorbit despre dezvoltarea unităților de producție.

Marcel Romanescu spune că investitorii din Oradea ar fi interesați să deschidă unități de producție la Târgu-Jiu. Totuși, edilul explică faptul că singura problemă este lipsa unei forțe de muncă pe studii medii.

Trebuie să fim foarte corecți și să facem și o evaluare a resurselor umane pe care le avem pentru eventuale afaceri care s-ar putea dezvolta în orașul nostru, pentru că după ce a început acea investiție la Bârsești, am simțit un fel de mic cutremur la nivelul autorității publice locale, pentru că se pare că problema nu e forța de muncă, ci forța calificată de muncă, în anumite domenii. În ultima perioadă, scoatem pe bandă rulantă economiști, juriști și ingineri, ceea ce nu este rău, dar avem din ce în ce mai puțin munci calificate cu studii medii. Toți cei care activează pe piața din Târgu-Jiu se plâng de oamenii care ar trebui să aibă o pregătire medie și care să poată lucra în aceste fabrici care încep să se dezvolte și pe raza municipiului Târgu-Jiu. Oamenii de afaceri de la Oradea vor să dezvolte doar unități de producție. În ultima perioadă, la Târgu-Jiu, am avut discuții doar pentru unități de producție”, a declarat Marcel Romanescu, potrivit gorjonline.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica