miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal pentru arme albe și amenzi, după protestul AUR

Poliţiştii au descoperit un bărbat care avea asupra sa două arme albe şi unul cu un spray iritant-lacrimogen, la protestul AUR de duminică, iar jandarmii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei.

„În legătură cu adunările publice desfășurate astăzi, 02 octombrie 2022, în Piața Universității și Piața Victoriei, facem următoarele precizări: Ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei, astfel:

– Legea 60/1991, art. 26, lit. a – 2 sancțiuni, în valoare totală de 20.000 de lei;

– Legea 60/1991, art. 26, lit. b – o sancțiune, în valoare de 10.000 de lei;

– Legea 60/1991, art. 26, lit. e – 4 sancțiuni, în valoare totală de 2.000 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare. În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD care au asigurat răspunsul prompt la solicitările cetățenilor.

De menționat este faptul ca pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, arată un comunicat ISU, potrivit digi24.ro

Și asta nu a fost tot!

Protestul de duminică s-a transformat într-un scandal uriaș între liderul AUR și fosta sa colegă Diana Șoșoacă, care a organizat la rândul său un protest, în aceeași zi. George Simion a venit cu manifestanții din Piața Universității în Piața Victoriei unde a întâlnit-o pe senatoare cu susținătorii săi.

În momentul în care oamenii lui Simion au încercat să o dea jos de pe scenă, Șoșoacă a început să strige după ajutor.

„Avem nevoie de jandarmi! Ajutor! Ajutor”, se aude vocea Dianei Șoșoacă pe înregistrările video de la protest.

Ea l-a acuzat apoi pe deputatul AUR Antonio Andrusceac că ar fi lovit o femeie. Suporterii celor două tabere s-au îmbrâncit între ei, în timp ce jandarmii încercau să-i calmeze.

Șoșoacă a început să vorbească la microfon pe o scenă improvizată, în huiduielile susținătorilor AUR. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul. „E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine!”, a spus ea.

Foto: Facebook

Politica