Lidl, obligat să renunţe la iepurașii de ciocolată

Cea mai înaltă instanță din Elveția a decis că iepurașul de ciocolată învelit în folie de aluminiu produs de producătorul de ciocolată premium Lindt & Spruengli merită să fie protejat de produsele imitate, inclusiv de varianta fabricată de Lidl, care va fi retrasă de la vânzare, informează The Guardian.

Curtea federală din Zurich a decis ca retailerul german Lidl să nu mai vândă ciocolata în formă de iepuraş, iar stocurile rămase să fie distruse. Instanța a decis că distrugerea stocului de iepurași de la Lidl a fost „proporțională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui să fie distrusă”, sugerând că ar putea fi topită și reutilizată cumva.

Producătorul de ciocolată Lindt a prezentat în cadrul procesului studii care arătau că iepurașul său de ciocolată era bine cunoscut de public, a declarat instanța federală, adăugând că iepurașii Lindt și Lidl erau susceptibili de a fi confundați, chiar dacă existau unele diferențe între ei.

Iepurașul de ciocolată Lindt, învelit în staniol, cu o panglică roșie și un clopoțel, este vândut în diferite mărimi și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale mărcii elvețiene, în special în perioada Paștelui, scrie libertatea.ro

Lindt a fost de mai multe ori în instanță în ultimii ani pentru a-și proteja popularul produs, din care vinde zeci de milioane de bucăți în fiecare an.

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Se anunță noapte albă la Craiova. Mititelu a bătut pe CSU

Premieră în fotbalul craiovean, FCU Craiova învinge echipa lui...

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Bătrân dat dispărut la Malu Mare

Un bărbat de 68 de ani a fost dat...

Olanda și Suedia susțin aderarea României la Spaţiul Schengen

Ieri, 2 decembrie, Guvernul Suediei a obținut sprijinul Parlamentului...