miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lidl, obligat să renunţe la iepurașii de ciocolată

Cea mai înaltă instanță din Elveția a decis că iepurașul de ciocolată învelit în folie de aluminiu produs de producătorul de ciocolată premium Lindt & Spruengli merită să fie protejat de produsele imitate, inclusiv de varianta fabricată de Lidl, care va fi retrasă de la vânzare, informează The Guardian.

Curtea federală din Zurich a decis ca retailerul german Lidl să nu mai vândă ciocolata în formă de iepuraş, iar stocurile rămase să fie distruse. Instanța a decis că distrugerea stocului de iepurași de la Lidl a fost „proporțională, mai ales că nu înseamnă neapărat că ciocolata ca atare ar trebui să fie distrusă”, sugerând că ar putea fi topită și reutilizată cumva.

Producătorul de ciocolată Lindt a prezentat în cadrul procesului studii care arătau că iepurașul său de ciocolată era bine cunoscut de public, a declarat instanța federală, adăugând că iepurașii Lindt și Lidl erau susceptibili de a fi confundați, chiar dacă existau unele diferențe între ei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iepurașul de ciocolată Lindt, învelit în staniol, cu o panglică roșie și un clopoțel, este vândut în diferite mărimi și este unul dintre cele mai bine vândute produse ale mărcii elvețiene, în special în perioada Paștelui, scrie libertatea.ro

Lindt a fost de mai multe ori în instanță în ultimii ani pentru a-și proteja popularul produs, din care vinde zeci de milioane de bucăți în fiecare an.

Foto: pixabay

Politica