marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

20.000 studenți, la Craiova. Începe un nou an universitar

20.000 de studenți încep luni un nou an de studiu, la Universitatea din Craiova. 7.000 dintre ei sunt boboci.

Anul Academic 2022-2023 va fi deschis la Universitatea din Craiova, luni 3 octombrie, la ora 11:00, printr-o ceremonie desfășurată în Aula „Mihai I” din clădirea centrală.
Rectorul Universității din Craiova, Prof. Univ. Dr. Cezar Ionuț Spînu: “Sărbătorim 75 de ani de când comunitatea academică a Universității din Craiova clădește o cultură a excelenței pe plan local, național și internațional. Deschidem anul universitar cu numărul 76 și primim în familia UCV un număr de 7.038 de studenți noi la nivel licență, masterat și doctorat. În cadrul celor 12 facultăți ale Universității din Craiova, avem 4.452 de studenți în anul I la nivelul licență, 2.132 la nivelul masterat și 71 de studenți înscriși la doctorat. De asemenea, în anul academic următor, își vor începe programele de studii academice un număr de 321 de studenți străini. Suntem mândri că toți acești studenți, dar și cei care deja studiază la UCV, au ales universitatea noastră pentru a-și începe sau continua drumul către o carieră profesională de succes.
Lumea se schimbă în permanență și, mai mult ca oricând, suntem pregătiți să ne adaptăm cerințelor pieței muncii, precum și schimbărilor socio-culturale și tehnologice care ne așteaptă. Ne aflăm cu toții în centrul unei revoluții tehnologice – revoluția digitală și experimentăm împreună modificări de paradigmă educațională, tehnologică sau de cercetare. O astfel de schimbare se întâmplă o dată într-o generație, iar noi ne aflăm în centrul acestui fenomen. Pe lângă prioritățile asumate de UCV, cum ar fi educația centrată pe student și dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul studenților noștri, anul academic 2022-2023 va fi marcat de flexibilitate, adaptare la nou, transformare digitală, inovație socială și cercetare avansată.
Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare și profesionalism și să le doresc un An Academic 2022-2023 deosebit de productiv.”
Deschiderea noului an academic va fi marcată de concertul extraordinar de muzică simfonică „Gaudeamus Igitur”, organizat de Corul Filarmonicii Oltenia Craiova în Holul Central al clădirii Universității din Craiova, transmit reprezentanții Universității din Craiova.

Politica