sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Răspunsul lui Mangia, după ce a fost acuzat de „comportament sexual inadecvat”

Și în perioada în care a antrenat CSU Craiova au existat speculații în privința italianului.

Duminică, presa din Malta a anunțat că Devis Mangia ar fi suspendat de Federație din funcția de selecționer pentru că ar fi avut „comportament sexual inadecvat”. Federația Malteză a confirmat informația, suspendându-l pe fostul technician din Bănie, fără să specifice însă și motivul oficial din spatele luării acestei decizii.
Federația Malteză de Fotbal a emis luni un comunicat în care confirmă faptul că antrenorul italian va fi suspendat din funcție până la soluționarea acestui caz: „Federația de Fotbal din Malta comunică faptul că Devis Mangia a fost suspendat temporar din postul de selecționer al primei reprezentative, în urma unui raport despre o presupusă încălcare a regulilor interne ale forului. Federația nu va oferi alte informații până când respectiva speță nu va fi lămurită”.

Răspunsul lui Mangia nu s-a lăsat prea mult așteptat: „În legătură cu știrile apărute în presa națională, este de datoria mea să precizez că nu am desfășurat niciodată, nici acum, nici în trecut, vreo conduită care să lezeze demnitatea personală sau sexuală a nimănui, cu atât mai puțin a unui jucător sau unui alt membru al Federației. Spre deosebire de ceea ce a fost difuzat în mass-media, un asemenea tip de comportament nu a fost invocat nici măcar de către conducerea Federației. Este o știre nefondată și falsă, care dăunează grav demnității personale și reputației mele profesionale și sunt precaut față de oricine va continua publicarea sau difuzarea acestora. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a depune o plângere împotriva oricărei alte conduite defăimătoare. În orice caz, orice comunicare ulterioară va fi convenită cu Federația Malteză, respectând corectitudinea relației profesionale dintre cele două părți”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au fost zvonuri intense despre orientarea sexuală a lui Mangia și intenția lui de a-și împărți viața intimă cu unul dintre jucători și în vremea care era la Craiova. Confirmate de Victor Pițurcă, într-o emisiune în care a fost invitat la Telekom Sport. Postul TV a urcat atunci emisiunea pe internet, fără a tăia și pauzele publicitare. În acest timp, fostul selecționer și moderatorul au pornit o discuție extrem de delicată. Printre altele, Piți a întărit ideea cum că Mangia a fost dat afară din motive sexuale.

„Știi tu ce e mai bine în vestiar. Stai mă la locul tău. S-a obișnuit prost. El voia să îl dea afară de mult pe Mangia, pe italian. Îi dădea mesaje unui jucător, era bu***giu”, a spus Pițurcă.

De altfel, și Gigi Becali a lăsat să se înțeleagă că nu l-a adus pe italian la echipa sa tot din motive extrasportive: „Trebuia să vină mâine (n.r. – duminică). El a zis că nu stă luni pe bancă, cu Astra, pentru că nu a pregătit echipa și că stă numai joi. După aceea, s-au întâmplat anumite lucruri și am renunțat. Am vorbit și eu pe la Craiova. E vorba de motive extraprofesionale. Voi știați toți, eu nu știam! Extraprofesional a plecat și de la Craiova. Dar, gata, nu-mi cereți să vă spun mai multe. Contează doar că a picat varianta”.

Politica