joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câți bani s-au câștigat din bilete la IntenCity Craiova

IntenCity Craiova a lăsat o impresie bună, la finalul celor trei seri de festival. Craiovenii și acei câțiva turiști care poate au ajuns în oraș să vadă spectacolul s-au bucurat de atmosferă, au profitat de vremea bună și și-au satisfăcut curiozitatea. Totuși, organizatorii nu au ieșit tocmai bine, față de cum preconizau.

Joi, în cadrul ședinței de consiliu local, Cezar Drăgoescu, tocmai unul dintre membrii comitetului de petrecere de anul viitor, și-a declarat nemulțumirea față de nereușita Operei Române Craiova.

Din păcate constatăm lipsa de experiență a Operei Române Craiova și necesitatea organizării lui (a Festivalului IntenCity n.r.) de către un operator privat. Ei au estimat venituri de 5 milioane de lei și s-au realizat doar jumate din ele. E o sumă foarte mică raportat la cât s-a cheltuit. De aceea, noi nu putem să girăm acest buget și vom vota împotrivă”, a spus consilierul local Cezar Drăgoescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craiovenii, reprezentați de Primărie, i-au dat Operei Craiova aproximativ 4,2 milioane de euro pentru organizarea festivalului, dintre care trei milioane de euro s-ar fi dus doar pentru artiștii chemați să-i încânte pe spectatori.

Opera Română Craiova a solicitat autorităților locale rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, prin diminuarea veniturilor proprii și, implicit, a cheltuielilor cu suma de 2.663.000 lei, adică aproximativ 500.000 de euro. Este vorba doar despre jumătate din suma pe care organizatorii preconizau că o vor câștiga din vânzarea biletelor. Acest lucru ar fi fost cauzat de faptul că biletele au fost mai ieftine decât se stabilise inițial.

Știind locația unde se va desfășura festivalul, s-a putut aproxima numărul de bilete ce vor fi vândute, ținându-se cont și de recomandările ISU. Biroul Marketing — Organizare a estimat încasarea veniturilor din vânzare bilete/abonamente în valoare de 5.000.000 lei, luându-se în calcul un preț mediu de 200 lei. Prin campaniile de promovare a festivalului ce au fost efectuate, numărul de bilete a fost îndeplinit, dar media prețului/bilet a fost mai mică decât valoarea luată în calcul”, se menționează într-o notă de fundamentare a proietului de rectificarea bugetului general consolidat al municipiului, pe anul 2022.

Comitetul de festival al Băniei pregătește deja o nouă lovitură

Cum și primarul a admis faptul că festivalul putea să aibă mai mult succes, încă de la începutul acestei săptămâni, la sediul Primăriei Craiova, a avut loc o întrunire a colectivului de organizare a Festivalului IntenCity 2023: „Vă ținem la curent cu surprizele pe care le vom pregăti pentru anul viitor! Până atunci, așteptăm propunerile dvs pentru lista de artiști pe care îi vreți la Craiova!”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Politica