vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe vaccinarea antigripală! Cine beneficiază de vaccin gratuit

De astăzi începe vaccinarea antigripală. Urmează un sezon cu foarte multe cazuri de îmbolnăviri, iar cei mai afectaţi vor fi copiii, avertizează medicii. 

Dozele de vaccin au fost deja distribuite de către Direcțiile de Sănătate către cabinetele de familie și medicii au început deja să facă progrmări. 

Persoanele asigurate care fac parte din categoriile de risc – copiii de până în 5 ani, persoanele de peste 60 de ani sau care suferă de boli cronice – se pot vaccina gratuit la medicul de familie. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Persoanele care nu fac parte din aceste categorii pot cumpăra vaccinul din farmacie, la prețul standard de 64,5 lei, informează observatornews.ro

Ministerul Sănătății a achiziționat până acum 1.500.000 de doze de vaccin și urmează să mai cumpere și altele. Specialiștii spun că este bine să începem vaccinarea de acum pentru că perioada în care corpul răspunde și formează anticorpi antigripali durează până la 25 de zile, asta în condițiile în care sezonul se estimează că va începe undeva după jumătatea lunii octombrie. 

Politica