Craiova. Polițiștii au împărțit amenzi pentru stăpânii de câini care nu au respectat regulile

În această săptămână polițiștii au verificat, în mai multe intervale de timp ale unei zile, parcurile, locurile de joacă, dar și aleile dintre blocuri pentru a vedea dacă stăpânii de animale respectă regulile atunci când își plimbă patrupedele pe domeniul public.

Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, din care 21 amenzi în valoare de 21.000 lei și 8 avertismente.

„Mare parte a persoanelor verificate dețineau asupra lor materialele necesare pentru curățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la animalele de companie, respectând prevederile legale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însa, au fost depistați și deținători de caini ce nu aveau materiale de curățenie asupra lor, nu au strâns mizeria provenită de la aceștia de pe domeniul public, sau câinii nu erau plimbați în lesă (și cu botnița), după caz, pentru cei care provin din rasa câinilor periculoși.

Reamintim ca plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesa (și botnița pentru cei care provin din rase periculoase), fără materiale de curățat domeniul public (pungi și mănuși de unică folosință), sau necurățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la câini, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei”, a scris Poliția Locală a Municipiului Craiova, pe Facebook.

Populare

Recomandări

UPDATE/Explozie la o centrală termică din Olt. O persoană a murit

Update/ Din nefericire, conform IPJ Olt, bărbatul de 72...

A încălcat ordinul de protecție și acum este în arest

Un bărbat de 56 de ani din Râmnicu Vâlcea...

Prinși în trafic fără permis de conducere

Doi bărbați au fost prinși de polițiști în trafic...

Cod galben de vreme rea în jumătate de țară

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis două alerte...