vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Polițiștii au împărțit amenzi pentru stăpânii de câini care nu au respectat regulile

În această săptămână polițiștii au verificat, în mai multe intervale de timp ale unei zile, parcurile, locurile de joacă, dar și aleile dintre blocuri pentru a vedea dacă stăpânii de animale respectă regulile atunci când își plimbă patrupedele pe domeniul public.

Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, din care 21 amenzi în valoare de 21.000 lei și 8 avertismente.

„Mare parte a persoanelor verificate dețineau asupra lor materialele necesare pentru curățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la animalele de companie, respectând prevederile legale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însa, au fost depistați și deținători de caini ce nu aveau materiale de curățenie asupra lor, nu au strâns mizeria provenită de la aceștia de pe domeniul public, sau câinii nu erau plimbați în lesă (și cu botnița), după caz, pentru cei care provin din rasa câinilor periculoși.

Reamintim ca plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesa (și botnița pentru cei care provin din rase periculoase), fără materiale de curățat domeniul public (pungi și mănuși de unică folosință), sau necurățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la câini, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei”, a scris Poliția Locală a Municipiului Craiova, pe Facebook.

Politica