Craiova. Polițiștii au împărțit amenzi pentru stăpânii de câini care nu au respectat regulile

În această săptămână polițiștii au verificat, în mai multe intervale de timp ale unei zile, parcurile, locurile de joacă, dar și aleile dintre blocuri pentru a vedea dacă stăpânii de animale respectă regulile atunci când își plimbă patrupedele pe domeniul public.

Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, din care 21 amenzi în valoare de 21.000 lei și 8 avertismente.

„Mare parte a persoanelor verificate dețineau asupra lor materialele necesare pentru curățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la animalele de companie, respectând prevederile legale.

Însa, au fost depistați și deținători de caini ce nu aveau materiale de curățenie asupra lor, nu au strâns mizeria provenită de la aceștia de pe domeniul public, sau câinii nu erau plimbați în lesă (și cu botnița), după caz, pentru cei care provin din rasa câinilor periculoși.

Reamintim ca plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesa (și botnița pentru cei care provin din rase periculoase), fără materiale de curățat domeniul public (pungi și mănuși de unică folosință), sau necurățarea domeniului public de dejecțiile provenite de la câini, constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000-2.000 lei”, a scris Poliția Locală a Municipiului Craiova, pe Facebook.

Populare

Recomandări

Un medic stomatolog, fost concurent la emisiunea Chefi la Cuțite, a murit!

Iulian spunea că nu a fost susținut financiar de familie...

Se anunță noapte albă la Craiova. Mititelu a bătut pe CSU

Premieră în fotbalul craiovean, FCU Craiova învinge echipa lui...

Bătrân dat dispărut la Malu Mare

Un bărbat de 68 de ani a fost dat...

Trei oameni la spital, după ce au intrat cu mașina în copac

Trei persoane au ajuns la spital, după ce au...