Vâlcea. Primăria pune taxă la patinoar

Primăria Râmnicu Vâlcea a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre al noului regulament de funcționare a patinoarului artificial mobil Târgul „Decembrie Magic”. Conform documentului, patinoarul, care până acum a avut intrare gratuită, ar urma să aibă tarif. Adulții ar urma să achite 15 lei, iar copiii, elevi și pensionarii 15 lei. În acest preț, Primăria va pune la dispoziție doar patinele aferente.

Decizia vine după ce primarul Mircia Gutău a promis pe parcursul verii că nu se vor introduce noi taxe, iar motivația principală ar fi reprezentată de creșterea prețului la energia electrică. Și prezența simultană a prea multor oameni pe patinoar trebuie limitată, după cum afirmă municipalitatea.

„Faţă de experienţa pozitivă înregistrată în anii anteriori privind functionarea patinoarului mobil amplasat în Târgul „Decembrie Magic” şi ţinând cont de necesitatea îmbunătăţirii condițiilor de acces şi utilizare referitoare la programul de functionare, limitarea numărului de persoane aflate simultan pe patinoar, programarea seriilor de patinatori, etc, considerăm oportună adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local privind aprobarea unui nou Regulament de funcționare al patinoarulul artificial mobil amplasat în Târgul „Decembrie Magic”. Pe lângă îmbunătăţirea condițiilor de acces şi utilizare a patinoarului, prin noul regulament se va avea în vedere şi faptul că se estimează o creştere semnificativă a costurilor cu funcționarea (în principal din cauza creşterii tarifului la energia electrică), ceea ce impune reanalizarea tarifelor de utilizare”, se arată în documentul Primăriei.

Sursa foto: eurovalcea.ro.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.12 – 11.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Ciucă se confesează: „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi seara, într-un interviu...

Tichetele de sportiv pentru copii se amână pentru 2024

Copiii și juniorii legitimați la structurile sportive care practică...