luni, februarie 26, 2024

Ultima ora

Sport

Universitatea din Craiova se digitalizează complet. Proiect de 6,3 milioane euro

Ministerul Educației şi Universitatea din Craiova au semnat marți, 20 septembrie, contractul de finanțare pentru proiectul „Universitatea din Craiova – Noi Orizonturi în Era Digitală”. Universitatea se digitalizează complet și va pune un accent deosebit pe activități de formare în domenii emergente pentru studenți și cadre didactice, potrivit unui comunicat de presă.

Prin acest proiect se va achiziționa infrastructură digitală pentru 36 de departamente, centre de cercetare, laboratoare, dar și biblioteci digitale, pentru creșterea calității procesului de învățământ și activității de cercetare. Sunt vizate formarea de competențe profesionale în domenii digitale avansate și dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților pentru profesii emergente în sectorul digital.

Valoarea grantului este de 31.611.804,56 lei (aproximativ 6,3 milioane euro) și este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acesta își propune creșterea calității în domeniul formării universitare și al cercetării prin investiții în infrastructura digitală, formarea cadrelor didactice și a studenților în domenii IT emergente precum și consolidarea competențelor antreprenoriale în sectorul digital, potrivit sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aproape 500 de cadre didactice universitare și aproximativ 2.000 de studenți vor beneficia de formare în cadrul proiectului. Cel puțin 10 programe de studii vor fi actualizate pentru dezvoltarea competențelor digitale în domenii de specializare stabilite ca prioritare, în vederea dobândirii de către studenți a unor competențe specifice profesiilor emergente și a consolidării competențelor antreprenoriale în sectorul digital.

Politica