Și-a disciplinat cei patru copii cu electroșocuri. Pedeapsa primită de bărbat

Patru copii de 5 ani, 6 ani, 10 ani și 12 ani au trăit luni de zile un coșmar, după ce tatăl lor și-a cumpărat din târg trei aparate electroșoc pe care le folosea frecvent pentru a-i disciplina. Nu doar copiii erau agresați în acest mod, ci și mama lor.

Bărbatul din comuna prahoveană Râfov, Prahova, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție, fiind găsit vinovat pentru violență în familie. Sentința dată de Judecătoria Ploiești nu este definitivă.

Totul a ieșit la iveală în primăvara acestui an, când o vecină a auzit strigăte din casa lor. Aceasta a întrebat-o pe mama copiilor ce se întâmplă, iar aceasta i-a mărturisit că sunt agresați atât ea, cât și cei mici cu un dispozitiv electroșoc, scrie ziarul local Incomod

În timpul audierilor, copiii au mărturisit că tatăl lor folosește aparatul respectiv aplicându-l pe picioarele lor, dar și pe mâini, uneori rămânând urme ale agresiunii.  Soția bărbatului a declarat că și ea era abuzată fizic constant, atât cu dispozitivele electroșoc, dar și cu biciul.

În fața anchetatorilor, individul a mărturisit că și-a cumpărat trei aparate electroșoc din târg, pentru autoapărare, imediat ce a prins în curtea sa un străin care l-ar fi amenințat. A recunoscut totuși că dispozitivele respective le folosea și  asupra copiilor săi atunci când făceau gălăgie. Atunci el a fost arestat preventiv și ulterior trimis în judecată în mai 2022 pentru cinci acuzații de violență în familie.

Dosarul s-a judecat pe rolul secției penale a Judecătoriei Ploiești, instanța pronunțând sentința în data de 30 august.

Judecătorii au decis confiscarea celor trei aparate cu care Vasile își teroriza familia, a unui dispozitiv cu aplicare electroşoc de 500 k Volt TW801Type de culoare neagră, prevăzut cu încărcător, un dispozitiv de aplicare electroşoc de 800 k Volt 928 TYPE de culoare neagră şi o lanterne de culoare neagră ZSH-1101 cu inserţie dispozitiv de aplicare electroşoc depuse la camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Ploieşti.
Populare

Recomandări

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 28.11 – 04.12.2022 – OLT

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...