CEZ echipează cabinetul de kinetoterapie de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova cu o platformă de echilibru performantă

În luna septembrie, CEZ duce mai departe seria acțiunilor care încurajează grija pentru sănătate, printr-un parteneriat încheiat cu Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Craiova. Inițiativa a presupus achiziția unui dispozitiv de echilibru pentru a susține recuperarea pacienților care au nevoie de tratament prin kinetoterapie.
Proiectul a fost derulat în cadrul competiției Generatorii de Bine, prin care angajații companiei înscriu și propun anual soluții de viitor, în beneficiul comunității din care fac parte.  

Aparatură medicală oferită comunității pentru o viață în echilibru
În urma investiției, cabinetul de kinetoterapie din cadrul UMF Craiova a fost îmbunătățit cu o placă de echilibru pentru recuperare, cu dublu rol:
– pregătirea studenților înscriși, care vor învăța să lucreze cu echipamente moderne;
– recuperarea și integrarea în societate a pacienţilor cu afecţiuni ortopedice sau deficiențe motorii. Noul echipament va oferi opțiuni diverse de evaluare și tratare a problemelor de echilibru, în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient.
Beneficiarii acestui dispozitiv vor fi copiii din zona Olteniei (județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea), cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani. În perioada ianuarie 2021 – august 2022, au fost efectuate aproximativ 100 de consultații medicale și aproximativ 600 ședințe de kinetoterapie. Cei aproximativ 50 de pacienți care vor fi tratați anual cu ajutorul acestui dispozitiv vor simți beneficiile unui echipament modern, de ultimă generație, vor primi o șansă la o viață normală, iar comunitatea va câștiga în rândul ei oameni mai sănătoși și mai activi.
„Punem energie în tot ce facem, astfel încât oamenii din comunitate să aibă o viață mai bună. Prin modernizarea cabinetului de recuperare de la UMF Craiova cu un dispozitiv de echilibru, le dăruim studenților un material didactic util, iar pacienților o sursă modernă de terapie prin mișcare. Vom continua să investim în soluții pentru sănătate, care să le ofere tinerilor resursele și puterea de a merge mai departe” – Ondrej Safar, CEO CEZ România.
„Mulțumim, CEZ România, pentru oportunitatea de a achiziționa o platformă de echilibru performantă, care va contribui la ameliorarea afecțiunilor pacienților sălii de recuperare din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Mulțumim în numele întregului personal, dar și al studenților care își vor însuși noi cunoștințe, utilizând acest dispozitiv modern pentru îmbunătățirea calității actului recuperator!” – Florin-Liviu Gherghina, Șef de Lucrări disciplina Mecanoterapie.
Continuăm acțiunile care demonstrează că #energiavinedelaoameni și rămânem un partener de încredere al comunității în misiunea de a oferi o viață mai bună pentru generațiile viitorului.

Divizia Oameni și Brand
CEZ România
Despre Generatorii de Bine
Proiectul intern „Generatorii de Bine” încurajează angajații Grupului CEZ în România să propună și să se implice în proiecte de responsabilitate socială, în beneficiul comunităților locale din aria de activitate a Grupului (județele Argeș, Constanța, Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea).

Populare

Recomandări

Programări pentru târgujienii care vor să îl colinde pe primarul Romanescu

Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat faptul...

Arestată pentru că nu și-a plătit factura la gunoi. Care era prejudiciul

Poliția a arestat o femeie de 82 de ani...

Paula Seling va fi imaginea Hotelului de Gheață de la Bâlea

Realizatorii Hotelului de Gheață de la Bâlea anunță că...

Dolj. A cumpărat o mașină, apoi i-au furat-o din fața casei

Mașina a fost abandonată pe un câmp! Cine sunt...