joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci metode prin care poți avea un zâmbet fermecător la orice vârstă

Un zâmbet de reclamă este cu siguranță un deziderat pentru care fiecare dintre noi investește timp și resurse financiare. Sănătatea dinților este expusă la diverși factori, iar menținerea aspectului imaculat devine o provocare odată cu înaintarea în vârstă. Din fericire, tehnologiile de ultimă generație au simplificat semnificativ procesul de albire a danturii, cu garanția rezultatelor pe termen lung.Copiază HTMLCopiază textul

Tehnologiile performante combat frica de stomatolog: proceduri de ultimă generație pentru albirea dinților fără riscuri sau durere

Albirea profesională a dinților se realizează în cabinetele stomatologice, de către cadrele medicale, cu ajutorul aparaturii de specialitate. Care sunt aceste proceduri?

  • Albirea cu lampa UV

Această procedură este dedicată persoanelor cu dantură fără probleme și cu smalțul rezistent. Procedura implică folosirea unui gel special cu peroxid de hidrogen. În funcție de aprecierile medicului, ar putea fi recomandate mai multe ședințe pentru obținerea rezultatelor scontate. Deși este o procedură neriscantă pentru dinți și gingii, totuși specialiștii nu recomandă apelarea în exces la această procedură cosmetică.

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Albirea dinților cu laser

Albirea cu laser poate face ca dantura să devină cu 8-10 nuanțe mai albă, pentru o perioadă de 12-24 de luni. În general, durata rezultatelor este influențată de stilul de viață al persoanei în cauză.

  • Albirea dentară cu AirFlow

Conform statisticilor, această procedură se află în topul preferințelor celor care caută o soluție rapidă și ușoară de albire a dinților. Procesul implică folosirea unui jet de apă și a unor particule abrazive prin care are loc curățarea spațiilor intradentare. 

  • Albirea dentară cu gutiere

Gutierele sunt de obicei recomandate în continuarea altor proceduri de albire a dinților realizate prin mijloace profesionale. Gutierele sunt personalizate în funcție de nevoile fiecărui pacient și sunt prevăzute cu o umplutură de gel special, în funcție de indicațiile specialistului. Gutierele se aplică pe o durată de 4-6 ore, dar există și variante prevăzute pentru a fi purtate doar o oră. 

  • Benzile de albire

Benzile de albire pot fi utilizate acasă, cu aplicare pe dinți pentru aproximativ o oră și pe o durată de până la două săptămâni. Benzile de albire au efect de eliminare a petelor superficiale, totuși, nu egalează eficiența specifică procedurilor realizate în cabinetele stomatologice.

Inamicii sănătății tale dentare sunt chiar alegerile pe care le faci zilnic

Primul pas către o dantură îngrijită constă într-o „igienizare” a regimului alimentar. Tot ce consumi condiționează sănătatea dentară, deci este de preferat să respecți o dietă variată, care să furnizeze aportul necesar de vitamine și minerale pentru dinți cât mai rezistenți. 

Totodată, trebuie evitate alimentele care predispun dantura la riscul apariției petelor inestetice. În această categorie intră următoarele: cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu, sucurile carbogazoase, alimentele fierbinți sau foarte reci. Pe cât posibil, încearcă consumul acestora cu paiul, astfel încât dinții să își mențină albul strălucitor cel puțin până la următoarea procedură stomatologică.

Cauți o clinică stomatologică pentru albirea dintilor in Craiova? Poți introduce în motorul de căutare expresia albire dinti Craiova și vei găsi numeroase clinici care realizează astfel de proceduri. Din rezultatele afișate alege-o pe cea care să răpsundă necestiăților tale. Dacă vei adopta o dietă alimentară corespunzătoare și vei trece pragul cabinetului stomatologic minim o dată pe an, rezultatul tratamentului de albire va dura mai mult timp.

Situații speciale care exclud aplicarea tratamentelor de albire a dinților: află când este mai indicat să apelezi la alternative naturiste

Albirea profesională este un proces simplu, inofensiv și nedureros, care îmbunătățește considerabil aspectul și sănătatea dentară. Totuși, la fel ca orice alt tratament, albirea dinților este contraindicată în anumite situații precum:

  • Dinți cu smalț vulnerabil;
  • Existența implanturilor dentare;
  • Pacientul e minor;
  • Prezența afecțiunilor hematologice sau parodontale;
  • Pacientul este o femeie însărcinată sau care alăptează;
  • Pacientul suferă de alergii.

Utilizarea procedurilor de albire dentară impune efectuarea unui consult stomatologic în prealabil. Medicul va proceda la realizarea unei evaluări a stării de sănătate a dinților și va oferi sfaturi privitoare la metodele de albire potrivite pentru fiecare caz în parte. De asemenea, medicul poate solicita fișa cu analizele de sânge în vederea potențialelor alergii sau contraindicații.

Politica