joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Pompierul care a alergat peste 100 de km pentru copiii cu nevoi speciale

Plutonierul adjutant Proteasa Vasile, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, participă an de an la maraton pentru copiii cu nevoi speciale. În acest an, pe 10 și 11 septembrie 2022, pompierul vâlcean a alergat în cadrul ultramaratonului Autism 24h, eveniment organizat de Asociația „Centrul de Autism Marea Neagră”, organizație non profit, care promovează cauza persoanelor cu nevoi speciale. Vasile Proteasa a reușit uimitoarea performanță de a alerga peste 105 km în 18 ore și 42 de minute.

“Pompierul militar participă pentru a treia oară, consecutiv, la această competiție de alergare, ce are ca scop principal strângerea de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale.
Pe parcursul solicitantei probe de alergare, salvatorul vâlcean și-a pus în valoare munca asiduă pe care a depus-o în pregătire, cât și experiența, pentru a face față dificultăților cauzate de condițiile grele în care s-a desfășurat competiția, foarte important fiind parcurgerea unui număr cât mai mare de km, care s-a cuantificat într-o sumă de bani ce va ajunge la copiii cu autism”, conform ISU Vâlcea.

Politica