FCU Craiova a jucat fotbal – șampanie cu Rapid, dar bătăile de la finalul meciului au lăsat un gust amar. Ce spune Jandarmeria
FCU Craiova a dominat de la un capăt la celălalt meciul cu Rapid București. A controlat partida, a avut marile ocazii de gol și de când oaspeții de pe Municipalul din Târgu Jiu au rămas în 10, după eliminarea lui Alex Ioniță, s-a jucat într-o singură direcție. Golul lui Sidibe a stabilit soarta punctelor, victorie mai mult decât meritată pentru gruparea patronată de Mititelu. Ambele decizii majore ale meciului, eliminarea lui Ioniță și golul Craiovei au fost luate cu ajutorul VAR. Dacă prestațiile lui Bauza și compania au impresionat, finalul meciului a fost unul înlăcrimat. Asta din cauza lacrimogenelor care au fost trimise spre galeria Rapidului.

De la ce a pornit scandalul!
Spiritele s-au încins după ce un bărbat îmbrăcat cu o vestă de steward, și care, potrivit presei centrale, avea legitimație de jurnalist, ar fi încercat să sustragă un steag de pe gardul giuleștenilor. De aici a pornit scandalul, susțin cei de la Știripesurse. Lacrimogenele se pare că nu ar fi fost lansate de jandarmerie, ci de stewarzi. Astfel încât, la ultimele faze de atac de la poarta lui Popa, echipa lui Croitoru a beneficiat și de gazele lansate de oamenii de securitate.
Bătaie generală la vestiare, cu Săpunaru în prim plan!
Scandalul de la peluza giuleșteană s-a mutat la vestiare, acolo unde s-a iscat o bătaie generală, avându-l în prim-plan pe Cristi Săpunaru. Conflictul fizic dintre Cristian Săpunaru și un individ cu bluză verde, despre care Adrian Mititelu a spus că este „amicul” său, a fost capul de afiș al scandalului de la finalul partidei disputate la Târgu Jiu. Căpitanul giuleștenilor a explicat apoi cum s-au întâmplat lucrurile.
„Haideți să vă explic și eu varianta noastră. E numai varianta lor. Vă spun ce s-a întâmplat. Am stat cu galeria noastră, am cântat cu galeria noastră. Am venit spre vestiare. Spre vestiare la tunel, unde ar trebui să fie un tunel să intre jucătorii, era omul care a intrat pe teren și i-a aruncat cu fularul în nas lui Claudiu Niculescu.
Nu pot să îi spun numele că nu mă interesează. A aruncat cu apă pe noi, a aruncat cu sticle pe noi, a aruncat cu țigări pe noi. Eu de aia m-am enervat. Nu am avut nicio treabă cu jucătorii sau cu oficialii Craiovei, așa cum spune domnul Mititelu. M-am întors pe teren, că am vrut să mă cert cu el…”, a spus Cristi Săpunaru, după meci.
„Când m-am întors pe teren, a apărut o persoană care nu știu cine este, fără ecuson. Acum, sincer, poate să aibă un cuțit în mână și mi-l bagă în piept. Cine plătește pentru asta? Plânge familia acasă. Cine plătește? Că noi suntem vandali, suntem noi nebuni.

Atunci când o să vină domnul Mititelu pe Giulești, o să vin și eu cu 20 de prieteni și să stea el pe tunel. E normal așa ceva? La tunel nu a stat niciun steward. Ei s-au ocupat de galeria noastră. Același lucru s-a întâmplat și la pauză: scuipați, apă peste noi, înjurături.
Filmarea care s-a dat la televizor e o minciună. Eu nu am dat în el, nu am nicio treabă cu el. Nu am dat în nimeni. Sută la sută am fost provocați tot meciul”, a mai spus căpitanul giuleștenilor la finalul partidei.
La o zi după evenimentele petrecute la Târgu Jiu, Jandarmeria Română a emis un comunicat prin care a relatat ceea ce s-a întâmplat. Totodată, oamenii legii au transmis că au aplicat nouă sancțiuni contravenționale în valoare de 4.300 de lei, iar șapte suporteri au fost interziși de pe stadioane timp de un an.
„Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova și Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj, în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au asigurat măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele FCU Craiova 1948 și FC Rapid București, disputat sâmbătă, pe Stadionul Municipal Târgu Jiu.
Forțele de ordine au acționat pe traseele de afluire/defluire ale suporterilor, în scopul asigurării unui climat de ordine la nivelul municipiului Târgu Jiu, dar și în stadion pentru siguranța participanților la acest eveniment sportiv.
Referitor la situația, din cea de-a doua repriză, când membrii galeriei oaspete au rupt mai multe scaune, le-au aruncat în teren și au încercat să pătrundă pe suprafața de joc, facem precizarea că reprezentanții firmei de pază au intervenit inițial, potrivit obligațiilor legale, folosind substanțe iritant-lacrimogene.
Jandarmii au intervenit ulterior, pentru a detensiona situația și a împiedica escaladarea conflictului, fapt care s-a și întâmplat în momentul în care aceștia au ajuns în fața tribunei. Întrucât s-a creat o confuzie, referitoare la folosirea substanțelor iritant lacrimogene, reiterăm că acestea au fost folosite de către personalul firmei de pază, contractată de către organizator.
Subliniem faptul că forțele de ordine au avut o atitudine proactivă, menținând permanent dialogul cu suporterii, dezaprobând orice fel de manifestare de violență verbală sau fizică. În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.300 lei. Șapte dintre suporteri primind și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 1 an.
Totodată, au fost întocmite actele de constatare, necesare începerii cercetării pentru o faptă de natură penală, prevăzută de Legea nr 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie.