Rusia expulzează un diplomat român

Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse a declarat „persona non grata” un membru al Ambasadei României la Moscova, transmite joi agenția rusă de presă RIA, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia reprezintă o contramăsură la expulzarea unui membru al Ambasadei Federaţiei Ruse în România. 

În luna aprilie, Ministerul român al Afacerilor Externe a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România. Diplomația română spunea la acea vreme că activitățile și acțiunile membrilor ambasadei ruse contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961. O lună mai târziu, Rusia a expulzat zece funcționari români de la Ambasada României de la Moscova, precizând că măsura este o reacție la expulzarea unor diplomați ruși de la Ambasada Rusiei din București.

„MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, a precizat Ministerul român al Afacerilor Externe. 

Populare

Recomandări

Amendă de 100.000 lei pentru depozitul ecologic al Doljului

Ce nereguli au constatat comisarii Gărzii de Mediu Dolj La...

Olt. Elevi din Slatina, premiați la Strasbourg

Mai mulți elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu”...

Cârțu, despre scandalul Mangia-Popa: „Nu discut, că nu mă interesează”

Sorin Cârțu spune că nu vrea să discute despre...

Acuzat de hărțuire, Mangia a fugit din Malta!

Potrivit președintelui Federației Malteze de Fotbal, Bjorn Vassallo, antrenorul...