vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cel mai important meci! CSU bate la porțile Europei!

Oltenii pot intra din nou în lumea bună a fotbalului continental. Singurul obstacol: Hapoel Beer Sheva.

Joi, de la ora 20:30, CSU Craiova va înfrunta formația israeliană Hapoel Beer Sheva în prima manșă din play-off-ul pentru Conference League. Scopul: grupele competiției! Atingerea obiectivului înseamnă și un boost financiar de 3 milioane de euro și în plus, jucătorii vor apărea într-o vitrină de unde patronului Rotaru îi va fi mai lesne să vândă.

Turul de la Severin a fost prefațat de Mirel Rădoi: „Va fi o partidă destul de intensă, din punctul meu de vedere. Ambele echipe încearcă să joace spectaculos. Lucrul care mă îngrijorează în acest moment este că, în toate partidele pe care le-am observat la ei, au reușit să își impună ritmul de joc. Este o echipă mult mai puternică fizic, ei caută duelurile în orice zonă a terenului, pentru că sunt foarte puternici. Trebuie să vedem cum le vom contracara. Va trebui să ne obișnuim cu ritmul de joc din 3 în 3 zile. Eu, când eram jucător, îmi plăcea să joc așa, decât să mă antrenez 6 zile pentru un singur meci. Este puțin dificil de pregătit acest ritm, dar suntem un staff numeros. Am luat în calcul calificarea în grupe și trebuie să fim pregătiți”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul oltenilor a mai spus: „Cel mai important meci este acesta, de joi. Vestiarul nu mi se pare așa greu. Băieții răspund bine, atmosfera e bună. E normal, după două victorii. Să vedem cum va fi atmosfera la primul egal sau la prima înfrângere. Să sperăm că vor veni cât mai târziu. Nu am avut probleme cu jucătorii, dar ne și știam deja. Contează mai puțin locul unde jucăm. O să fie un gazon bun. Trebuie să jucăm la fel și acasă și în deplasare, asta înseamnă o echipă mare. Cele două echipe sunt echilibrate. În momentul de față nu avem probleme de lot. Băieții trag de ei. Adversarii au și ei zonele lor vulnerabile. Nu cred că se va decide calificarea după meciul de mâine seară. Nu mă bucură faptul că ratăm situații atât de clare. Soluțiile trebuie să fie altele. Le-am transmis atacanților anumite lucruri, dar nu i-am certat. Trebuie să fie atenți. Depunem mult efort, iar înainte să finalizăm ne relaxăm. În ultimele două meciuri ne-am creat ocazii de gol în primele minute. Sper să marcăm și acum pe început de joc. Așteptăm oamenii să vină la meci, indiferent de stadionul pe care jucăm”.

Despre jocul de joi, Andrei Ivan a spus: „Va fi un meci greu. Trebuie să avem intensitatea potrivită. Trebui să intrăm cu aceeași atitudine pe care am avut-o cu Zorya. Am marcat multe goluri când am jucat la Severin. Îmi doresc să marchez, dar îmi doresc mai mult să câștige echipa. Presiune este la fiecare meci, nu contează ce primă avem. Va fi un meci foarte important pentru noi și pentru orașul Craiova. Trebuie să intrăm motivați și să câștigăm. Va fi un meci greu, dar trebuie să îl câștigăm, apoi vom vedea ce va fi în Israel. Nu contează unde se joacă meciul, trebuie să îl câștigăm. Era mai diferit dacă jucam la Craiova. La Severin este și pista, iar suporterii nu se aud atât de tare”.

Partida CSU Craiova – Hapoel Beer Sheva e programată joi, de la ora 20:30, pe Municipalul din Severin.

Politica