joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

4 sfaturi despre cum să vă protejați de radiațiile solare când sunteți în vacanță

Suntem în plin sezon estival și continuăm să profităm de soare, iar gândul ne fuge mereu la plajă și mare. Soarele ne oferă zile lungi de distracție la plajă și ne ajută să obținem un bronz plăcut al pielii. Pe timpul verii, soarele ne ajută să ne luăm doza de Vitamina D.

Cu toate acestea, razele soarelui pot fi și dăunătoare pentru noi toți dacă nu suntem atenți. De aceea este atât de important să folosim fotoprotectoare care ne mențin pielea în siguranță în timpul fiecărei expuneri.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este fermă în această privință: „Pe măsură ce epuizarea stratului de ozon crește și expunerea la soare în rândul oamenilor din întreaga lume crește, riscul de a dezvolta complicații de sănătate din cauza expunerii excesive la radiațiile UV devine o problemă majoră de sănătate publică”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Soluțiile sunt simple și nu vă vor împiedica să vă bucurați de plajă în vacanța de vară. Trebuie doar să luați anumite măsuri de precauție, în special la copii, pentru a evita efectele radiațiilor solare. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont:

Nu vă expuneți la soare în orele prânzului

În orele prânzului 11:00 – 16:00, radiația solară este mult mai puternică, așa că este important să evitați expunerea în acest moment. Este recomandat să stați la umbră și să vă protejați corespunzător. Puteți merge la masă sau la terasă, poate chiar în cameră să vă odihniți. Sau puteți chiar să stați la umbră într-o zonă de relaxare și să vă bucurați de briza mării, să ascultați muzică, să savurați o băutură răcoritoare în timp ce accesați un casino online romania pentru distracție. Poate chiar să profitați de rotiri gratuite fara depunere 2022 pentru a juca fără depuneri.

Alegeți un fotoprotector adecvat

Crema protectoare de soare este una dintre principalele bariere împotriva radiațiilor pe care le puteți folosi pentru a preveni efectele soarelui. De aceea este atât de important să alegeți un produs potrivit tipului de piele, ținând cont de intensitatea razelor ultraviolete. Este recomandat să folosiți întotdeauna creme cu factor de protecție minim 30 și să protejeze împotriva razelor ultraviolete de tip A și B.

Aplicați corect crema de protecție și protejați-vă toate părțile corpului

Este important să aplicați corect crema protectoare și nu neapărat să o folosiți în cantități mari. Se estimează că un adult ar trebui să folosească aproximativ 35 de grame de cremă la fiecare aplicare. Este important ca pielea să fie bine acoperită.

Ba mai mult, este important să vă protejați toate părțile corpului.Fața, buzele, ochii și scalpul sunt, de asemenea, susceptibile să se ardă sau să sufere din cauza soarelui. Sfatul nostru? Folosiți un protector facial specific, un balsam de buze cu proprietăți de blocare a radiațiilor solare, ochelari de soare și o pălărie.

Folosiți îmbrăcăminte adecvată ca protecție

Nu există o barieră mai bună decât cea fizică, iar îmbrăcămintea îndeplinește această funcție. Contează foarte mult ca îmbrăcămintea să fie din anumite materiale ce vă protejează pielea, dar în același timp să vă simțiți confortabili. Pe piată exista tricouri si pantaloni care protejeaza impotriva razelor UV.

În perioadele caniculare se recomandă hidratarea permanentă. Expunerea la soare poate provoca deshidratare în întregul corp, așa că este esențial să consumați multe lichide. Respectând aceste sfaturi, cu siguranță vă veți bucura de soare și vacanță. Aveți grijă de sănătatea voastră, oriunde v-ați afla!

Politica