Rechizitoriu Revoluția din ’89: Psihoză cauzatoare de foc fratricid generalizat

Românii au fost constant dezinformați înainte de Revoluția din ’89, cu privire la ceea ce se întâmpla în țară. S-a inoculat ideea că revoluționarii erau huligani, a existat o dezinformare privind existența unei intervenții militare ostile inițiate în exteriorul țării, prin care s-ar fi atentat la suveranitatea și independența statului, iar militarii au fost induși în eroare și au luptat cu un dușman inventat. Au ajuns să se lupte între ei. Asta reiese din rechizitoriul din dosarul Revoluției, volumul I, publicat marți, 16 august 2022, de Ministerul Public.

Vinovații, între care fostul președinte Ion Iliescu, au indus oamenii în eroare, iar consecința a fost “generarea și amplificarea unei psihoze generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în inervalul 22 decembrie, orele 16.00-30 decembrie 1989, au survenit 857 decese, 2382răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari”.

Întregul document:

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

Accident grav între două autocare și un TIR. A fost declanșat planul roșu

Două autocare şi un TIR au fost implicate, vineri...

Vâlceanca accidentată la Curtișoara a murit. Șoferul fugar, identificat

Tânăra de 34 ani, din Drăgășani, Vâlcea, lovită de...

Proiect: Dreptul de a conduce vehicule le va fi interzis până la 10 ani şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului

Un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului...

12 mașini, distruse de un tânăr

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore Un tânăr...