vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Mehedinți va asigura hrana sportivilor de aur de la CSS Orșova

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen cu un bilanţ excelent, cinci medalii de aur şi trei de bronz. Cum sportivii mehedințeni au ieșit în evidență la această competiție, Consiliul Județean a anunțat că va asigura hrana sportivilor de la CSS Orșova, începând cu 1 septembrie.

Campionii de la Munchen s-au format la Orșova, iar acest lucru nu poate decât să confirme valoarea Clubului și a antrenorilor. Sportivele Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioane olimpice la Tokyo, au câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen, în proba de dublu vâsle feminin. Echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din sportivii Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, a câştigat medalia de aur pentru România la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen. Această performanță a urmat-o pe cea de la Campionatul Național de kaiac – canoe unde juniorii de la CSS Orșova au obținut locul 1 pe echipe: 6 medalii de aur, 5 medalii de argint, 6 medalii de bronz.

„Felicitări tuturor! Astfel de performanțe se datorează muncii sportivilor și antrenorilor și ne obligă pe noi, autoritățile să sprijinim Clubul! Consiliul Județean Mehedinți a făcut-o până acum și o va face și de acum înainte! În perioada imediat următoare, voi promova în Consiliul Județean un proiect de hotărâre prin care de la 1 septembrie să acoperim, din bugetul propriu, cheltuielile cu hrana zilnică a sportivilor de la CSS Orșova – 20 lei/zi/sportiv. Sprijinim juniorii pentru performanță în viitor! Felicitări, CSS Orșova!”, a transmis duminică, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultate obținute de România:

  • Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu – medalie de aur în proba de 8+1 feminin
  • Ionela Cozmiuc – medalia de aur la simplu vâsle feminin categorie uşoară
  • Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar – medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin
  • Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache – medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin
  • Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrânceanu – medalia de aur în proba de dublu rame
  • Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan – medalia de aur la dublu rame masculin
  • Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş – medalia de bronz la patru rame feminin
  • Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci – medalia de bronz la patru rame masculin

Politica