vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Canicula și ploi în Oltenia

Vremea în Oltenia rămâne caniculară în următoarele două zile, județele regiunii fiind sub avertizare meteo COD GALBEN de căldură și disconfort termic ridicat, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„Valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.”- ANM

Este însă în vigoare și un COD GALBEN de instabilitate atmosferică, valabil până pe 10 august, la ora 10, pentru zonele din nordul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform ANM, „mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.”

Un COD PORTOCALIU intră în vigoare la ora 16 și se menține până la ora 10, perioadă în care, în zonele montane și submontane sunt așteptate „perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.”

Politica