Olguța Vasilescu: Investiția la cartierul chinezesc va fi reluată, cartierul ANL din Romanești-Potelu se extinde

Situația terenului din cartierul chinezesc va fi descurcată printr-o ordonanță de urgență, iar investiția va fi reluată, anunță primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

“Vestea bună este că am reușit, împreună cu miniștrii Attila Cseke și Vasile Dâncu, să descurcăm și situația terenului din cartierul chinezesc, printr-o ordonanță de urgență. Împreună cu directorul general al ANL, Gabriel Stanciu, am vizitat deja amplasamentul și rămâne să emitem hotărârile de Consiliu Local necesare pentru reluarea investiției”, a scris, pe facebook, Olguța Vasilescu.

Șantierul a fost abandonat de constructorul chinez în 2017, care a motivat incapacitatea financiară. Un an mai târziu a fost transferat ANL, care urma să continue lucrările, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Edilul a mai anunțat și că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de construire a două noi blocuri cu 64 de apartamente, în cartierul de locuințe ANL din zona Romanești-Potelu se extinde.

 Toate sunt destinate exclusiv tinerilor de până în 35 de ani.

“Noile imobile vor fi ridicate pe terenul municipalității și vor fi construite de către Agenția Națională pentru Locuințe, fiind o continuare a proiectului de cartier ANL existent. Fiecare clădire va presupune o construcție de tipul parter, trei etaje și pod, iar cele 64 de locuințe vor fi dotate cu centrală proprie de apartament. Blocurile vor beneficia de zone verzi și vor fi asigurate locuri de parcare pentru rezidenți”, a precizat primarul Craiovei.

Populare

Recomandări