A început simpozionul Drumuri Brâncușiene, la Craiova

Date:

Vineri a luat startul oficial a X-a ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene, organizat de Primăria Craiova și Casa de Cultură Traian Demetrescu. Ediția de anul acesta se va desfășura pe o perioada de aproape două luni, față de anii trecuți când evenimentul dura doar o lună.
La sfârșitul taberei de sculptură, orașul va beneficia de noi statui lucrate de sculptori precum Emilian Popescu, sau Dan Nica.

Managerul Casei de Cultură Traian Demetrescu, Laurențiu Tudor, a deschis evenimentul, menționând și locația unde sculptorii vor putea fi văzuți zilnic la lucru.

„Începem de astăzi, vineri, și terminăm peste două luni de zile. Deci este ceva de lucru, dar și rezultatele vor fi pe măsură, așa cum s-a întâmplat și în edițiile anterioare. Locul în care se va sculpta este și de această dată Parcul Tineretului din Craiova. Așa că îi veți putea vedea pe sculptori lucrând, chiar acolo”, a spus Laurențiu Tudor.

Prezent la eveniment, primarul orașului, Olguța Vasilescu o vorbit despre ediția din acest an, dezvăluind una dintre surprizele pe care simpozionul le pregătește, pentru realizarea unuia dintre „cele mai frumoase parcuri din Europa”.

„Anul acesta va fi într-adevăr o ediție de excepție. Dacă în urmă cu mai mulți ani, tabăra de sculptură a debutat doar pentru a pune în giratorii sau anumite porțiuni din oraș care aveau nevoie de înfrumusețare, niște statui, anul acesta vom lucra la un parc, despre care cred la acest moment, că va fi unul dintre cele mai frumoase din Europa, parc la care vor lucra foarte mulți artiști. Una dintre provocările acestui proiect va fi aceea de a exista o intrare grandioasă. Din acest motiv, tabăra de sculptură a venit cu o idee nouă și sunt convinsă ca va ieși o lucrare extraordinară”, a spus Olguța Vasilescu.

Edilul orașului a ținut să ofere și o distincție specială în deschiderea evenimentului. Este vorba de o diplomă de recunoștință pentru șoferul de autobuz Gheorghe Totolin, care a salvat o fetiță de 10 ani, agresată într-o stație de o persoană cu probleme psihice. Persoana în cauză se pare că a fost externată pe semnătură de mama acesteia, care din spusele primarului nu s-ar fi ocupat de supravegherea respectivului. Edilul l-a dat ca exemplu pe șofer, cerând locuitorilor orașului să fie mai empatici în privința semenilor, mai ales atunci când este vorba despre un copil.

Evenimentul de vineri s-a încheiat cu concertul „Dezleganie” susținut de artistul Sergiu Corbu Boldor, cel care a colaborat cu trupe precum Phoenix, Celelalte Cuvinte, Partizan, Dirty Shirt, Semnal M, Taxi, Hara, Farfarello, Haggard, Guano Apes și alții.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...