sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova poate găzdui Campionatul Internaţional de Handbal Masculin U18

Campionatul Internaţional de Handbal Masculin U18 EHF Championship 2022 are șanse mari să se desfășoare la Craiova, în perioada 08-14 august 2022. Pentru acest lucru este nevoie ca și consilierii locali din Bănie să își dea acordul pentru acosierea între Municipiul Craiova, prin Consiliul Local, şi Federația Română de Handbal, în vederea susţinerii evenimentului sportiv.

Pentru buna organizare a evenimentului, Federația Română de Handbal solicită suma de 153.222 lei, din bugetul local al Craiovei, pentru costuri care prevăd servicii hoteliere pentru 25 de oficiali EHF – (arbitri, delegați), servicii hoteliere pentru 15 oficiali FRH, servicii hoteliere pentru conducători auto autoturisme oficiali EHF, servicii hoteliere pentru conducători auto de autocare, transmisii live platforma EHF/Youtube – altele decât TV, fotograf, uniforme pentru staff și voluntari, consumabile papetărie, servicii medicale – ambulanță, transport local echipe/staff, pază – acces interior. De asemenea, prin aceeași adresă, Federația Română de Handbal solicită darea în folosință, cu acces gratuit a Sălii Polivalente din Craiova pe durata întregului turneu.

Campionatele de Juniori și Tineret (Young Age Category – YAC) organizate de Federația Europeană de Hanbal (EHF) sunt cunoscute ca evenimente de top pentru echipele naționale de la categoriile de vârstă sub 18 ani. Fiecare campionat de Juniori și Tineret (Young Age Category – YAC) al Federației Europene de Handbal (EHF) este organizat de o federație membră EHF. Penru anul 2022, Federația Europeană de Handbal a luat decizia ca organizarea Campionatului Internațional de Handbal Masculin U18 EHF Championship 2022 să revină României, în municipiul Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Municipiul Craiova deține una dintre cele mai moderne săli polivalente din România, cu o capacitate de 4.215 locuri, din care 109 fotolii VIP. Pe lângă terenurile artificiale omologate de handbal, volei și baschet, Sala Polivalentă este echipată cu 6 vestiare pentru sportivi și 3 vestiare pentru arbitri, două săli de recuperare dotate cu saună și jacuzzi, o sală de fitness și o sală de încălzire cu trei culoare de atletism. Sala Polivalentă mai dispune de un cabinet medical și un centru anti-doping, un centru media pentru transmisii radio și TV, 25 de posturi de presă conectate la internet, dotate cu fax, prize TV și monitoare cu imagini în timp real din sala de competiții”, se specifică în referatul de aprobare al proiectului.

Politica