Amenzi de peste 138.000 de lei, aplicate de ITM Gorj

Date:

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, săptămâna trecută, un număr de 38 de controale, care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. În urma verificărilor, inspectorii au aplicat 25 de sancțiuni contravenţionale în cuantum de 138.500 de lei și au fost trasate 115 măsuri de intrare în legalitate.

Un angajator cu sediul în comuna Căpreni, având domeniu de activitate lucrări de construcții a proiectelor utilitare pentru fluide, s-a ales cu o amendă de 20.000 lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă. Persoana depistată de către inspectorii de muncă presta activitate ca muncitor necalificat la fabricarea tuburilor din beton pe raza comunei Hurezani.

Un alt angajator, cu sediul în judeţul Bihor, a primit o amendă de 15.000 lei pentru primirea la muncă a unei persoane în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă, cu timp parțial. Angajatorul în cauză, cu domeniu de activitate prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, a fost depistat pe raza Municipiului Târgu-Jiu.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

„Otravă” la robinet, pe bani, în zeci de localități din Dolj

Bacterii care pot pune sănătatea în pericol și niveluri...

Aladin Georgescu, inspecție la Spitalul din Vânju Mare

Președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, Aladin Georgescu, a făcut,...

Ponta i-a răspuns lui Mititelu: „Crede că scapă dacă-l pupă în fund pe Iohannis”

Răspunsul fostului premier nu s-a lăsat mult așteptat, după...