vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sfaturi esențiale pentru alegerea mobilierului de bucătărie

Selectarea mobilierului pentru bucătărie nu este o sarcină ușoară, deoarece nu numai că piesa de mobilier trebuie să se încadreze perfect în stilul general al bucătăriei, dar trebuie să fie și (de dorit) funcțională!

Dacă toată această discuție vă sună complicată, atunci nu vă faceți griji! Următoarele secțiuni vă ușurează situația, subliniind exact ceea ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți mobilierul de bucătărie – și de ce.

De unde să începeți

Așadar, după ce v-ați hotărât să cumpărați mobilă de bucătărie pe colț nouă, trebuie să vă decideți asupra materialului din care doriți ca aceasta să fie fabricată. În magazinele de mobilă modernă puteți găsi modele de mobilă de bucătărie pe colț realizate din materiale obișnuite de zi cu zi, cum ar fi lemnul, PAL și MDF, precum și opțiuni care combină aceste materiale cu materiale mai puțin folosite, cum ar fi metalul, plasticul și ornamentele din piatră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înainte de a vă hotărî asupra unui anumit material (sau a unor materiale), înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre opțiunile pe care le aveți la dispoziție. Vi le-am oferit mai jos:

Plăci aglomerate / MDF

Plăcile aglomerate și MDF sunt adesea cele mai atractive opțiuni de mobila bucatarie pe colt datorită accesibilității lor. În plus, acestea sunt capabile să imite perfect suprafața lemnului natural, permițând în același timp o gamă imensă de detalii de design.

Bucătăria are o umiditate ridicată, ceea ce înseamnă că fațadele mobilierului destinat utilizării în bucătărie trebuie să fie rezistente la efectele apei și ale umidității. Prin urmare, dacă alegeți fațade realizate din plăci aglomerate sau MDF, asigurați-vă că acestea sunt acoperite cu o peliculă protectoare densă!

Cu toate acestea, chiar și cu o acoperire densă, PAL și MDF nu sunt cele mai practice materiale pentru bucătărie, și nici cele mai durabile.

Lemn

Mobilierul din lemn natural este, bineînțeles, mai scump decât mobilierul realizat din PAL sau MDF. Cu toate acestea, cu o impregnare și îngrijire corespunzătoare, un set de mobilă de bucătărie pe colț din lemn vă va servi timp de mai mulți ani. În plus, la fel ca un coltar bucatarie, seturile din lemn au un aspect scump și cu greutate, dând casei dvs. un aer de clasă.

După cum am spus în secțiunea anterioară, mobilierul de bucătărie este afectat în mod constant de umiditate și de temperaturile ridicate și, prin urmare, mobilierul său trebuie să aibă acoperiri adecvate sau să fie tratat cu mijloace speciale care să îi permită să reziste la aceste condiții și să îi prelungească durata de viață.

Atunci când faceți cumpărături, nu ezitați să cereți magazinului să vă arate certificate care să confirme că prelucrarea mobilierului a fost făcută cu agenți termici și hidrofugitivi.

Metal

Multe stiluri moderne, cum ar fi loftul și high-tech, nu numai că salută, dar și necesită utilizarea metalului în decorarea camerelor și în proiectarea mobilierului. În astfel de stiluri, se acordă preferință suprafețelor cromate.

Dacă sunteți gata pentru experimente îndrăznețe, puteți alege seturi de mobilier cu elemente metalice forjate și vă puteți decora bucătăria într-un stil interesant de tip steam-punk.

Plastic

Plasticul poate fi utilizat în fabricarea de mobilă de bucătărie pe colț direct ca material, precum și ca acoperire a blaturilor și a fațadelor.

Avantajele plasticului sunt simple: este practic în ceea ce privește curățarea și rezistența la apă, mucegai și ciuperci. În plus, produsele din plastic pot fi realizate în orice formă și culoare.

Principalul dezavantaj al plasticului este destul de evident – acest material tolerează extrem de prost efectele temperaturilor ridicate și ale căldurii. În astfel de condiții, plasticul se poate întuneca și chiar își poate schimba forma, ceea ce complică utilizarea sa în bucătărie.

Piatră

Blaturile realizate din piatră naturală au un aspect solid și costisitor. Această opțiune de design este perfectă pentru stilurile country și Provence, precum și pentru stilurile etnice sau eclectice.

Obiectele din piatră, inclusiv mobilierul, sunt grele, așa că rețineți că, dacă achiziționați o piesă de mobilier din piatră, mutarea acesteia va fi o provocare!

Politica