Craiova. Amenzi pentru persoanele care cerșeau pe stradă!

Date:

Polițiștii locali au depistat și sancționat mai multe persoane care cerșeau, deși aveau capacitatea de a munci, sau care exploatează minorii și persoanele cu dizabilități, pe care îi folosesc să apeleze la mila publicului, cu scopul obținerii de bani sau alte bunuri.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe toată raza municipiului Craiova, însă, cu preponderență, în Centrul Istoric și în Parcul Nicolae Romanescu. Cu această ocazie, polițiștii locali au descoperit că o parte din persoanele ce practică cerșetoria sau exploatează minorii și persoanele cu dizabilități, sunt organizați în adevărate grupări care acționează cu încălcarea legilor penale și civile, majoritatea proveniți din afara județului Dolj.

„Astfel, în urma desfășurării de acțiuni specifice, a fost descoperit un grup de 15 persoane, domiciliate în Sibiu, care sunt cazate într-un imobil din zona stadionului „Ion Oblemenco”, ce se află în Craiova cu scopul de a desfășura activități ilegale de cerșetorie. De asemenea, persoanele depistate și identificate, au domiciliile în Florești – Cluj, Tg. Mureș, Petroșani, Slatina, București, Hunedoara, Caracal, precum și pe raza județului Dolj.

Toate aceste persoane care practicau în mod direct cerșetoria sau care exploatau minori și persoane cu dizabilități, sunt apte de muncă, preferând să încalce legile penale și civile prin impresionarea cetățenilor și apelarea la mila publicului, în locul găsiri unui loc de muncă”, a scris Poliția Locală Craiova, pe Facebook.

Pe parcursul a 30 de zile, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.900 lei și au fost formulate două sesizări penale pentru infracțiunile prevazute de art. 214 și art. 215 Cod penal. Persoanele respective au fost însoțite la Gara Craiova și îndrumate să meargă în localitățile de domiciliu.

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...