joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Amenzi pentru persoanele care cerșeau pe stradă!

Polițiștii locali au depistat și sancționat mai multe persoane care cerșeau, deși aveau capacitatea de a munci, sau care exploatează minorii și persoanele cu dizabilități, pe care îi folosesc să apeleze la mila publicului, cu scopul obținerii de bani sau alte bunuri.

Aceste acțiuni s-au desfășurat pe toată raza municipiului Craiova, însă, cu preponderență, în Centrul Istoric și în Parcul Nicolae Romanescu. Cu această ocazie, polițiștii locali au descoperit că o parte din persoanele ce practică cerșetoria sau exploatează minorii și persoanele cu dizabilități, sunt organizați în adevărate grupări care acționează cu încălcarea legilor penale și civile, majoritatea proveniți din afara județului Dolj.

„Astfel, în urma desfășurării de acțiuni specifice, a fost descoperit un grup de 15 persoane, domiciliate în Sibiu, care sunt cazate într-un imobil din zona stadionului „Ion Oblemenco”, ce se află în Craiova cu scopul de a desfășura activități ilegale de cerșetorie. De asemenea, persoanele depistate și identificate, au domiciliile în Florești – Cluj, Tg. Mureș, Petroșani, Slatina, București, Hunedoara, Caracal, precum și pe raza județului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate aceste persoane care practicau în mod direct cerșetoria sau care exploatau minori și persoane cu dizabilități, sunt apte de muncă, preferând să încalce legile penale și civile prin impresionarea cetățenilor și apelarea la mila publicului, în locul găsiri unui loc de muncă”, a scris Poliția Locală Craiova, pe Facebook.

Pe parcursul a 30 de zile, au fost aplicate 138 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.900 lei și au fost formulate două sesizări penale pentru infracțiunile prevazute de art. 214 și art. 215 Cod penal. Persoanele respective au fost însoțite la Gara Craiova și îndrumate să meargă în localitățile de domiciliu.

Politica