Guvernul vrea să-l lase pe Ion Iliescu fără titlul de revoluționar

Date:

Guvernul cere în instanță retragerea titlului de revoluționar al lui Ion Iliescu. Solicitarea vine de la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Potrivit digi24.ro, secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a analizat felul în care Ion Iliescu a primit acest certificat.

Reprezentanții instituției au constatat că fostul președinte a primit acest certificat pe nedrept, după ce au analizat datele din CV-ul lui Ion Iliescu.

Legea din România spune că nu pot obține certificat de luptător la Revoluție cei care între 1945 sau 1989 au deținut o funcție de conducere în Partidul Comunist Român. Comisia a stabilit că Ion Iliescu a intrat în 1944 în Uniunea Tineretului Comunist iar din 1953 a fost în cadrul Partidului Comunist Român. Din 1953 până în 1979 a avut mai multe funcții în partid, multe dintre ele de conducere.

În aceste condiții Secretariatul pentru recunoașterea meritelor revoluționarilor a cerut ca certificatul să fie anulat. Solicitarea urmează să ajungă în instanță iar judecătorii trebuie să se pronunțe dacă fostului președinte îi vor retrage certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din 1989.

Foto: arhivă

 

Share post:

 

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

DOLJ.LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Accident între trei olteni și un teleormănean. Unul dintre ei, la spital

Un șofer de 72 ani, din județul Dolj, a...

Diana Şoşoacă, executată silit

Diana Şoşoacă este executată silit de ANAF. Senatoarea nu...