vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții ale Parchetului European, la Rovinari. Fraude de milioane de euro, din bani europeni

Procurorii europeni, coordonați de Laura Codruța Kovesi, au descind, marți, în Rovinari și Bâlteni, fiind făcute, în paralel, percheziții și în București, Giurgiu și zona Deltei Dunării.

Anchetatorii au trei suspecți. Doi dintre ei dețin diverse firme, care au accesat în mod abuziv fonduri comunitare în baza unor documente false. Al treilea suspect a furnizat echipamente grupului, la un preț supra-evaluat. Parchetul European a stabilit o cauțiune pentru fiecare, în valoare totală de 1,7 milioane de euro.

Marți, au fost făcute verificări la localul deținut de familia primarului din Rovinari, Robert Filip, dar și sediul la primăriei. Omenii legii au călcat și pragul locuinței din Bâlteni a șoferului primarului. Potrivit procurorilor, pe numele șoferului au fost accesate fonduri europene, în valoare de 80 de miliarde de lei vechi, bani care ar fi fost folosiți pentru achiziția unor utilaje, notează stirigj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cincisprezece locații din București, Gorj, Giurgiu și zona Deltei Dunării (România), regiuni din România, au fost percheziționate în data de 24 mai 2022, la solicitarea Parchetului European (EPPO). Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei investigații aflate în desfășurare privind presupusele fraude cu privire la fonduri europene de peste 3 milioane de euro. EPPO suspectează trei persoane de formarea unui grup infracțional organizat de la începutul anului 2018 pentru a frauda fonduri europene. Prejudiciul total estimat este de 14.437.000 lei (aprox. 3 milioane de euro). Pe 25 mai 2022, cei trei au fost informați despre acuzație. Pentru fiecare a fost stabilită o cauțiune, în valoare totală de 1,7 milioane de euro”, a fost o partea a unui comunicat de presă EPPO

Politica