marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. ”Pătura care citește” se întoarce

Craiovenii sunt invitați să petreacă o după amiază plăcută, marți, 31 mai 2022, începând cu ora 18.00, pe pajiștea din spatele statuii „Mihai Viteazul”, la cea de-a patra ediție a evenimentului cultural „Pătura care citește”.

Alături de aceștia se vor afla artiști plastici, elevi care vor susține un spectacol de muzică și poezie, dar și scriitori care vor recita poezii, sau vor citi cartea preferată în aer liber, așezați pe o pătură.

Pentru cei care nu și-au luat de acasă o pătură sau o carte, bibliotecarii pun la dispoziție pături și cărți atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programul manifestărilor cuprinde numeroase evenimente culturale:

● expoziția de pictură organizată de Cenaclul Plastic „Constantin Brâncuși” și Cenaclul de Arte Vizuale „Art Amicis”

● sesiune de portrete la minut realizate de artiștii plastici Ghiță Bebică și Eugen Dumitru, membri ai Cenaclului Plastic „Constantin Brâncuși”

● prezentarea volumului „Clarobsur” al scriitoarei Irina Maria Broscaru, elevă în clasa a VII-a, la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”

● lecturi publice, poezie: Elena Bălășanu, Silviu Gongonea, Silviu Viorel Păcală, Gabriel Nedelea

● program artistic oferit de elevi de la Colegiului Național „Carol I”, coordonați de prof. Daniel Leotescu, Liceul „Tudor Arghezi”, coordonați de prof. Dana Sobaru, Colegiul Național „Ștefan Velovan”, coordonați de prof. Maria Mădălina Poiană, Colegiul Național „Elena Cuza”, coordonați de prof. Mihaela Lica, preșcolari de la Grădinița „Paradisul copiilor” și Grădinița „Floare Albastră”:

– Alexia Elena Amzolini, Diana Ștefania Amzolini, clasa a V-a A, Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica, prof. Eugenia Petcu, cântecul „Grădina mea”

– Patricia Maria Vrabie, clasa a V-a A, Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica, prof. Eugenia Petcu, poezia „Ce te legeni, codrule…”

– Anastasia Pârvu, clasa a V-a A, Școala Gimnazială Gheorghe Țițeica, prof. Eugenia Petcu, cântecul „Lupii”

– Murgilă Darius, clasa a V-a, Liceul Tudor Arghezi, vocal și chitară piesa „Lemon Tree – Fool`s Garden”, prof. Dana Sobaru

– Natalia Împușcatu , clasa a VI-a, Școala Gimnazială Eliza Opran, Ișalnița, piesa „Ninsoare de adio”– Adrian Păunescu, prof. Dana Sobaru

– Adina Denisa Ciocea, Liceul de Arte Marin Sorescu, 2 piese, vocal

– Eduard Ionescu, clasa a III-a, Colegiul Național Ștefan Velovan, voce

– Ionuț Corneanu, Colegiul Național Ștefan Velovan, voce

– Ingrid Zăvadă, clasa pregătitoare, Colegiul Național Elena Cuza, voce, prof. Mihaela Lica

● Tombolă cu premii oferite de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

Pe toată durata evenimentelor, bibliotecarii vor oferi celor mici baloane, materiale promoționale, culori și cărți de colorat, pictură de față.

Politica