Conecteaza-te cu noi

Gorj

ITM Gorj a dat amenzi de peste 200.000 de lei, în mai puțin de o săptămână

Publicat

pe

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 09-13 mai 2022 un număr de 41 de controale. Verificările au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă, fiind aplicate amenzi în cuantum de 204.500 lei și dispuse 163 măsuri de intrare în legalitate.

Doi angajatori din Municipiul Târgu-Jiu și din orașul Rovinari au fost sancționați cu suma de 40.000 de lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu aveau încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Angajatorii sancționați pentru muncă nedeclarată activează în domeniul construcțiilor și în domeniul restaurantelor.

„Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, acesta are obligația de a respecta integral legislația, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.