vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Controale la școlile și liceele din Craiova! Au fost aplicate mai multe amenzi

În perioada 09 – 11.05.2022, comisia mixtă formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, în baza Ordinului nr. 134/04.04.2022, a verificat respectarea prevederilor legale privind interzicerea comercializării băuturilor alcoolice, a tutunului și a unor produse alimentare, precum și a unor substanțe susceptibile să aibă efecte psihoactive de către agenții economici ce își desfășoară activitatea în incinta sau în zona vicinală a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Craiova.

Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Dolj, Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, ai Direcției de Sănătate Publică Dolj, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dolj și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Dolj.

Au fost controlați 8 agenți economici din Craiova, care își desfășoară activitatea atât în incinta cât și în zona vicinală a unităților de învățământ. În urma neregulilor constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 81.300 lei și 15 avertismente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în urma controalelor efectuate au fost oprite de la comercializare mai multe produse, iar pentru un agent economic s-a dispus întreruperea activității până la intrarea în legalitate.

Au fost verificați un număr de  5  agenți economici care își desfășoara activitatea în incinta unităților de învățământ preuniversitar, astfel: la Colegiul Economic „GHEORGHE CHIȚU” din 1 Mai – 3 avertisment, la Școala Gimnazială „MIHAI EMINESCU” – amenzi în valoare de 5000 lei și un avertisment, Liceul Tehnologic „ȘTEFAN ODOBLEJA” – amenzi în valoare de 7000 lei și două avertismente, Școala Gimnazială „TRAIAN” – amenzi în valoare de 10000 lei și trei avertismente și la Liceul Tehnologic „COSTIN D. NENIȚESCU”- amenzi în valoare de 3500 lei și un avertisment.

În total au fost amenzi de 40.500 lei și 10 avertismente.

Politica