joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

4,2 milioane de lei pentru refacerea habitatelor din Coridorul Jiului

Campania de igienizare și refacere a habitatelor afectate de aruncarea necontrolată a deșeurilor în aria protejată Coridorul Jiului, a început în comuna Ostroveni. Proiectul este finanțat cu fonduri europene accesate de Consiliul Județean Dolj, cu o valoare totală ce depășește 4,2 milioane de lei.

Proiectul de „Monitorizare și menținerea stării de conservare favorabile a speciilor de floră și faună inventariate în Coridorul Jiului” a început în comuna Ostroveni., a anunțat pe pagina de facebook a anunţat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Mii de tone de deșeuri aruncate necontrolat au fost strânse

Mii de tone de deșeuri aruncate necontrolat au fost strânse de reprezentanții firmei care a preluat contractul, dar și de voluntari din localitate. La activități au fost prezenți și peste 40 de elevi ai școlilor din comună, care au fost informați despre etapele de igienizare și modalitățile de refacere a solului, dar și despre importanța protejării și conservării mediului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 37 de hectare de teren din aria protejată vor fi reintegrate în mediul natural

Etapa de refacere a habitatelor presupune îndepărtarea deșeurilor, pregătirea terenului și îmbogățirea cu sol fertil, apoi însămânțarea cu floră specifică arealului. În total, peste 37 de hectare de teren din aria protejată, de pe raza a nouă localități, vor fi reintegrate în mediul natural. De asemenea, ele vor fi semnalizate corespunzător pentru a descuraja populația ce ar putea să încalce normele de protecție a naturii.

Politica