vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. “Ziua Porților Deschise”, la Liceul Voltaire

Liceul „Voltaire”  își deschide porțile pentru toți elevii doljeni care își doresc să vadă ce înseamnă cu adevărat viața de liceu. Evenimentul are loc miercuri, 11.05.2022, în intervalul orar 9-13, la sediul din Strada Electroputere, nr. 21, Craiova.

”Cu această ocazie, pentru prima dată, sunt invitaţi să ne treacă pragul liceului elevii din județul Dolj, din ciclul gimnazial, părinţii, cadrele didactice şi toţi cei interesaţi să descopere viaţa de elev la Liceul „Voltaire”, dotarea liceului şi oportunităţile pe care le oferă absolvirea acestui liceu”, a spus Dorina Loredana Popi, directorul Liceului ,,Voltaire”.

Potrivit acesteia, pentru prima dată, liceul își deschide larg porțile pentru a primi vizita zecilor de absolvenți de clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială „Sfîntul Dumitru”, Școala Gimnazială „Alexandru Macedonski”, Școala Gimnazială Țuglui, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, Școala Gimnazială „Terraveda” și nu numai, aflați în căutarea unui liceu tânăr, a unei școli europene, acreditată Erasmus.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”De ce „Voltaire”? Pentru că noi încurajăm creativitatea și susținem performanța! Ca unitate şcolară, Liceul „Voltaire”, liceul urmăreşte să folosească cu randament maxim resursele umane şi cele materiale, cu scopul de a răspunde nevoilor şi intereselor elevilor şi ale părinţilor. Datorită specificului şi renumelui liceului pentru studiul limbii franceze, oferta curriculară cuprinde mai multe discipline care vizează perfecţionarea cunoştinţelor de limbă, literatură şi civilizaţie franceză. Adept al interculturalităţii și plurilingvismului, liceul prezintă ca noutate, în anul școlar 2022-2023, înființarea unei clase cu specializarea matematică-informatică, intensiv engleză, alături de specializările științele naturii, filologie (bilingv franceză), științe sociale (intensiv franceză)”, a mai spus directorul liceului.

Liceul „Voltaire” este un spațiu al comunicării, deschis, tolerant, un climat stimulativ, constructiv, unde fiecare elev învață să se dezvolte armonios, participând activ la clădirea viitorului său și al comunității școlare căreia îi aparține. Având la bază solidaritatea echipei profesorale și modernitatea abordării pedagogice, Liceul „Voltaire” vizează reușita tuturor elevilor, respectându-le ritmul și stilul de învățare, dezvoltându-le competențele de gândire critică și cultivându-le spiritul umanist, civic și ecologic.

Elevii vor avea posibilitatea de a asista la ateliere tematice, în care metodele inovative de predare pun accentul pe procesul de formare interactiv. Creativitatea și inovația, gândirea critică și înțelegerea principiilor de bază, educația cross-culturală și diversitatea pe care le vor descoperi, creează un mediu propice viitorilor liceeni și duc la dezvoltarea unor noi aptitudini și competențe, necesare nu numai la absolvirea liceului, ci și de-a lungul întregii vieți.

”Profesorii liceului, dar și stagiarul Lau Ariivai, vă așteaptă la activități interdisciplinare, precum „ Estetica urâtului în operele lui T.Arghezi și C. Baudelaire”, „Personaje literare implicate în afaceri de succes”, „Romanul „Ion” de Liviu Rebreanu – relații, organizații și probleme sociale”, „Before and during high school” -practical activities, „Biosfera”, „Mathematics sans Frontiers”, „Creativitatea”, „Autocunoașterea și imaginea de sine”, „Secolul XIX – Caruselul personajelor”. Toate aceste ateliere cultivă dezvoltarea abilităților de gândire laterală, schimbul de experiențe și practici interculturale, dar și punerea în practică a principiului că „Profesorii devin uneori elevi, iar elevii uneori predau”.

Viziunea noastră, „Educație pentru diversitate prin crearea de oportunități care să asigure succesul fiecărui elev”, va deveni și viziunea ta, dacă decizi să devii membru în marea familie „Voltaire”! Allez „Voltaire”!”, a adăugat Dorina Popi.

Politica