marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

O nouă arestare în urma unui furt spectaculos de diamante, în Germania

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat în această seară după ce în urmă cu doi ani, împreună cel puțin alți șase bărbați, au fost protagoniștii unui furt spectaculos de diamante dintr-un muzeu din Dresda, Germania.

Poliţia şi Parchetul din acest oraş din estul Germaniei au reţinut un bărbat de 22 ani, identificat cu numele de Jihad R., în marja unui proces aflat în curs de desfăşurare şi intentat altor şase suspecţi, la care tânărul asista „în calitate de spectator”, au precizat cele două instituţii germane într-un comunicat comun, potrivit agerpres.

Apartamentul şi automobilul tânărului, bănuit de complicitate la jaf în grup organizat, au fost percheziţionate. Jihad R. va fi prezentat miercuri în faţa unui judecător.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doi hoți erau minori

Ceilalţi şase arestaţi, dintre care doi erau minori în momentul comiterii faptelor, sunt judecaţi într-un proces care a început în luna ianuarie. Procesul lor se desfăşoară sub protecţia unui impresionant dispozitiv de securitate. Acuzaţii riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Arestaţi în noiembrie 2020 la Berlin după mai multe luni de analize ADN şi cercetări privind imagini de pe casete video, suspecţii fac parte dintr-o bandă criminală de origine libaneză, foarte activă în Germania şi cunoscută sub numele de „Clanul Remmo”.

Valoarea bunurilor sustrase, estimate la peste 100 de milioane de euro.

Jaful comis la Muzeul Grunes Gewolbe din Dresda, o instituţie de prestigiu a patrimoniului saxon, a şocat opinia publică la sfârşitul anului 2019 prin gradul său de sofisticare şi prin valoarea bunurilor sustrase, estimate de experţi la peste 100 de milioane de euro.

Obiectele furate, din care niciunul nu a fost recuperat până în prezent, au de altfel o valoare istorică şi culturală inestimabilă, au precizat reprezentanţii muzeului.

Autorii jafului au furat o duzină de podoabe din secolul al XVIII-lea conţinând bijuterii şi pietre preţioase, mai multe sute de diamante, inclusiv un diamant de 49 de carate încorporat într-un epolet, potrivit Poliţiei germane. 

spot_img
spot_img

Politica