joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalistă de la SCM Craiova, suspendată pentru doping

Ana Maria Țicu, handbalistă la SCM Craiova, a fost suspendată pentru o perioadă de 6 luni, pentru doping, notează handbalmania.ro. Decizia a fost luată de Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal, ca urmare a sesizării Agenției Naționale Anti-Doping.

„Pe parcursul perioadei de suspendare, sportiva nu va putea participa la nicio competiție sau activitate autorizată sau organizată de către o organizație semnatară a codului”, se arată pe site-ul FRH.

Potrivit sursei citate, suspendarea intră în vigoare începând cu data de 14.03.2022, în competițiile organizate de F.R.H, A.J.H sau A.M.H., dar din aceasta se deduce perioada scursă de la 11 ianuarie, de când sportiva nu a mai jucat, în condițiile în care ea și-a recunoscut fapta și a fost cooperantă. Astfel, suspendarea va expira pe 11 iulie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clubul din Bănie s-a dezis de acest caz, spunând că sportiva nu a primit medicația de la doctorul echipei: „Medicația folosită de către Ana Maria Țicu a fost prescrisă de către un medic independent de clubul nostru. Aceasta a fost folosită în perioada în care sportiva legitimată la SCM Craiova se afla într-un proces de refacere după o gravă accidentare, iar acest lucru nu a afectat activitatea echipei noastre de handbal feminin. Tratamentul administrat a fost pentru probleme de altă natură și nu sportive. De asemenea ținem sa precizam că toate medicamentele administrate sportivilor din cadrul clubului se iau sub îndrumarea și cu acceptul unui medic de medicina sportivă.Sport Club Municipal Craiova se delimitează, condamnă folosirea oricăror mijloace ce contravin sportului și militează pentru un sport curat”, este comunicatul SCM Craiova.

Politica