vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doliu în fotbalul craiovean: Gheorghe Frățică nu mai este printre noi!

Gheorghe Frățică va rămâne pentru totdeauna un deschizător de drumuri pentru fotbalul craiovean și un caracter imens.

Gheorghe Frățică a încetat din viață duminică seară, la 1 mai. Vestea a fost dată de fiul său, pe pagina de Facebook: Cu adâncă durere in suflet ,anunț că tatăl meu Frățică Gheorghe s-a ridicat la ceruri !! Nu te voi uita niciodată tată !!” 

Viața sa s-a confundat cu istoria regionalei CFR Craiovei. În cei aproape 50 de ani de activitate a deținut mai multe funcții de conducere la CFR, fiind inclusiv președintele sindicatului Mișcare Comercială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marea sa pasiune a fost fotbalul, pe care l-a practicat din anul 1969, iar din 2002 s-a implicat efectiv în viața echipei de la Depou, CFR Craiova. A condus cu tact clubul, a știut tot timpul să facă, ori de câte ori a fost cazul, compromisuri pentru binele clubului, pentru performanța sportivă. Astfel încât, după promovarea în liga a treia, în vara lui 2007, a acceptat fuziunea cu Gaz Metan Podari pentru construirea unui club mai puternic, mai stabil financiar.  

Cu Gheorghe Frățică la conducere, noul club și-a fixat un obiectiv îndrăzneț: promovarea în liga a doua. Chiar dacă majoritatea oamenilor de fotbal au considerat că e o utopie, oltenii au făcut un sezon excelent, dar nu au putut să depășească Internațional Curtea de Argeș, obținând doar locul 2, ce i-a dus la barajul de promovare de la Alba Iulia, unde trupa lui Gabi Boldici nu a putut să depășească Avântul Reghin și ACU Arad, ratând accederea în Liga a II-a.

După obiectivul ratat, mulți se așteptau la un recul. Frățică a gestionat perfect situația de la club, iar în sezonul 2008/2009 a reușit o performanță remarcabilă, promovarea în liga a doua. În sezonul 2009-2010 a avut cel mai bun parcurs în Cupa României, fiind însă eliminată de CFR Cluj în optimile de finală.

În stagiunea 2011/2012, fără a primi sprijin din partea autorităților locale din Craiova, rămase fără nicio echipă, Gheorghe Frățică mai face un compromis pentru performanță sportivă. Acceptă să mute echipa din Bănie la Severin și obține promovarea în premieră în prima ligă! A fost primul conducător de club din Oltenia care a reușit în acest mileniu să ducă o echipă mică, de cartier, în 7 ani, din fotbalul mic în prima ligă!

A rămas întotdeauna cu un mare regret, plecarea echipei din Bănie, de la matcă: „dacă știam că nu e sinceritate și că cei de la Severin aduc echipe în funcție de interesul electoral, nu mutam niciodată Gaz Metan CFR de la Craiova. Și acum regret decizia din urmă cu aproape trei ani. Ne-am grăbit, fiindcă puteam face un proiect prin care să promovăm și cu autoritățile din Craiova”.

Politica